Fru Neverending musemysterium

Jada. Jeg vet. Det ER ikke morsomt med disse musebildene lenger, og det er også noe lettere ironisk med musemysterier i et lesbisk hjem, men nå MÅ jeg bare fortelle noe. (Bildet er forøvrig fra en fangst tidligere i høst) Jeg skrev jo om musemysteriet i Askelien for en snart en måned siden, da 10 musefeller plutselig var søkk borte. I dag fant jeg noen av dem.
Jeg tok med lommelykta og kravla opp på loftet for å virkelig SE en gang til , snek meg krumbøyd innover, løfta på planker og takrenner og annet fjas som ligger der oppe – og DER lå de. Seks musefeller. Bak pipa. Tomme og pent plassert sammen i en haug. Jeg trodde ikke mine egne øyne og måtte faktisk snu hodet, riste litt på det for så å se tilbake om jeg hadde hallusinert, men det hadde jeg altså ikke gjort. 
Jeg løfta opp glavaen og der lå det jammen to til. Hva i alle dager ER det som kan ha skjedd der oppe? Hvilke dyr samler sammen feller og legger dem i en haug? Det var ingen bæsj eller musekadaver der, men at det ER noen som har tatt fellene og tømt dem, er det ingen tvil om. Ikke noe blod. Ikke noen rester. Ikke noe annet enn antydning til et lite bol under tømmeret, der byggeskummet var gnagd på og glavaen ligget flat. 
Kan det være en katt? Kan det være ekornet som herjer ute i hagen av og til? Er ekorn kjøttspisere? Greier ekorn å ÅPNE fellene, ta ut musene og legge dem pent i en haug? Nei, det er IKKE rotte, det er jeg 100% sikker på for da hadde vi sett spor, enten i form av bæsj, lyder, lukt eller besøk i huset, men her er det helt stille. Etter at vi fikk Børre kan vi ikke slippe så mye som en fjert uten at han reagerer på lyden og skvetter opp for å finne ut hvor den kom fra (neida, selvsagt fjerter vi ikke, hallo – det var bare et tankeeksperiment) men han er altså helt tyst. Det er forresten stille på loftet om dagen også. Prøveinnflyttinga er ferdig for i år, og det ble dessverre ingen overlevende eller boende denne gangen heller. 
Er det NOEN der ute som har vært borti det samme? Eller som kan forklare meg hva som har skjedd? 
ER det dyrevernaktivister som har lest bloggen min, syntes synd på behandlingen av musene, funnet stigen og kravla opp på mørkeloftet for å frigjøre dem? 
Only mister God knows, som den latviske dama sang i MGP for et par år siden. 
Jeg gir opp.
Fred på jord og stillhet på loftet. 

12 kommentarer om “Fru Neverending musemysterium

 1. Bare hyggelig! Jeg lo ganske godt når jeg så for meg henne glisende i stua og du rimelig fortvilet på loftet!!! Og det som er så rart er at dere egentlig er villt fremmede som jeg føler at jeg kjenner så godt!!! Blggverdene er fin sånn!!!! Setter pris på bloggen din!!!!!!!MM

  Liker

 2. Dette er det rareste jeg har hørt :)))
  Ingen dyr kan vel klare å få musene ut av fella uten å etterlate seg synlige spor vel ??
  Å så disse fellene som ligger fint i en haug og da…
  Nei dette må være din konemor som Mona over her skriver, eller så spøker det !!!
  Det hadde jaggu tatt nattesøvnen min («,)…

  Håper du finner utav det :)))
  Klem heidi

  Liker

 3. Hahah, det ER faktisk ikke Konemor, nå har jeg masa så mye og hun er umulig til å lyve. Men HVA der er, det aner jeg fortsatt ikke.

  Begynner å tro det spøker…

  KLEM tilbake! 🙂

  Liker

 4. Hahaha…
  Jeg jeg kan ikke forstå noe annet enn at
  noen tuller med deg…og vil også holde en knapp på kona =)
  Hvis det ikke bor en liten Nisse der oppe da?

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s