Fru Balltalent

I natt drømte jeg at jeg spilte på veteranlaget til LHK. Av alle ting. Greit nok at jeg er stor fan av jentene og har hengt mye i Larvik, og at jeg prøvde meg på banen i hine hårde dager da jeg var ung og sprek og bodde i barndommens dal, men noe balltalent er det faktisk ingen som kan beskylde meg for å ha. Hverken da eller nå. Og hverken når det gjelder fotball eller håndball.

Under den siste håndballkampen jeg spilte (på 80-tallet) stoppet lagene og lo av meg da (dengang) tynne og lange frøken Armer & Bein «frosket» ivei i et (trodde jeg) vakkert svev og bommet så det sang – på åpent mål – og tryna selvsagt, sånn at jeg ble liggende som et nøste av mine egne sammenfiltrede kroppsdeler. Gratulerer med dagen.

Når det gjelder fotball scoret jeg ett mål på tre år – og det var på treningskamp. Det trenger ikke utdypes mer.

Der var nok det sosiale som var min grunn til å være med på lagidrett, og det viste seg vel for så vidt i drømmen i natt også. På min vei ut på banen (altså i drømmen) måtte jeg rett som det var ta en pause og prate, spesielt russerne vi skulle spille mot var veldig interesserte, og jeg kom selvsagt aldri frem.

For å toppe det hele snublet jeg så lang jeg var da de ropte navnet mitt, og skle ned i et hull – der jeg på min ferd ned mot gulvet, rev ned en enorm stabel av pizza (i esker). Jeg ble liggende på gulvet med et kaos av pizza rundt meg og våknet da jeg, ganske oppgitt og høyt sa: Ikke rør, jeg rydder opp selv!

Jeg ble aldri noe balltalent, ikke en gang i drømmeland. Jeg ble, som så mange ganger før, heftet av noe langt bedre på min vei: prat og mat. Sport er nok ikke helt min greie, i allefall ikke organisert. Den uorganiserte derimot, den kan jeg like. Da bestemmer jeg selv. Litt sånn som egentrening i gymmen. Det var et fag jeg var skikkelig god i!

Jeg gråter ikke fordi jeg ikke er noe organisert idrettsmenneske jeg altså. Jeg tar det som et tegn på at mitt eneste nyttårsforsett er like viktig i år som de siste ti år: Jeg skal IKKE melde meg inn på et treningssenter.

Ha en strålende dag! 🙂

2 kommentarer om “Fru Balltalent

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s