Fru Blue

Du januar, du januar. Og omtrent på samme dato hvert år, det slår ikke feil. Jeg blir emosjonell og småtung i sinnet, all pynt og glitter og stas i gatene i på trær tas bort, det er mørkt når jeg står opp og når jeg går hjem fra jobb, det er kaldt, det regner og gjør det enda mørkere og antageligvis har jeg nådd antiklimaks etter dagevis med familie og fritid.

Disse to nissene fra Millom står fortsatt på skjenken og ser på meg, med konglene pent samlet foran seg. Som om de vil si «‘Værsågod, vi har samlet noen kongler du kan kose deg med!. Og vi henter gjerne flere til deg!» Jeg tror de skal få lov til å stå der en stund. Nissene. De er litt hyggelige og forlenger litt den gode desemberfølelsen. Jeg vet at mange allerede har kastet ut jula, men hos oss får den være en stund til. Det er ingen hast. Dessuten har jeg ikke noe annet smart jeg kan pynte opp med for øyeblikket og januar OG upyntet hjem? Nei takk.

Det hjelper heldigvis å finne på små ting som gleder i hverdagen. Som å gå gjennom Folketeaterpassasjen, se på hvor fint det har blitt der, stoppe på Kroghs og kjøpe med en kaffe og gledelig oppdage at de har nye folk bak disken – som faktisk kan smile samtidig som de sier værsågod og gir deg en god kopp americano, høre på litt deilig bossanova og vifte med tærne. Drømme litt.  Lukke øynene og tenke på lukten av en varm sommerdag.

«De nære ting» – som søte Cecilie Skog så vakkert sang om der hun satt i en kano på Nordpolen, i et program på NRK i går. Et sansebehagelig program å se på, jeg fikk nesten lyst til å gå til Nordpolen selv. Og det i selveste JANUAR? De nære ting.

Det er altså håp så lenge hjertet banker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s