Fru Pippi-Power!


På bussen hjem fra jobb i går, ble jeg sittende å skrive dette – helt til jeg ble bilsjuk og nesten måtte hoppe av før jeg var hjemme. Det sier litt om hva slags dag det var. Det var en drittdag. Du vet, en av de dagene der du egentlig ikke skulle stått opp i det hele tatt. Det startet med at jeg snoozet i 45 minutter og kom for sent til bussen jeg egentlig skulle ta, og den jeg tok kjørte omvei OG ble stående fast i bilulykke på Sandviksbrua. Ikke spesielt populært når jeg allerede var småstressa til et tidlig møte. Når jeg i tillegg er så teit at jeg leser Facebook og Twitter FØR jeg har fått frokost, ja da er lista lagt.

Jeg leste mellom litt for mange linjer og kom frem til at jeg er en særdeles irriterende person. På den ene siden synes jeg Facebook er noe av det morsomste som er oppfunnet, og på den andre siden er det ikke noe som gjør meg så paranoid. Paranoid fordi jeg siden jeg rota meg inn der 4 år siden, har fått pes fordi jeg er for aktiv. For hekta. For ofte inne. For mange statusoppdateringer. For mange linker lagt ut. For mange bilder. For mange meninger. For dårlige meninger. For meningsløse meninger. For lange meninger. For ivrig. Jeg kunne fortsatt, men dere ser tegninga – og det som er ganske interessant, er at folk faktisk får seg til å SI alt dette?! Jeg sier da aldri slikt til noen??

Ok, jeg innrømmer glatt at jeg er mer SYNLIG enn mange andre (som jeg gjerne er IRL også), men det er jo ikke sånn at jeg er der inne i internettet HELE tiden – de som synes det er antagelig der like mye selv da, eller? Og det er ikke slik at jeg ikke overlever uten Facebook eller får anfall om jeg ikke kan gå inn der og lese og kommentere litt her og der! Ikke i det hele tatt! Men jeg synes det er et hyggelig pauseinnslag OG et hyggelig fritidsfordriv.

De dagene jeg føler som jeg gjorde i går, får jeg lyst til å bare klippe alle linjer til WWW, men da får jo de som synes jeg er irriterende gleden av å ikke se meg der mer – og SÅ lett gir jeg meg jo ikke! Det er ingen som har sendt meg mail og sagt jeg er teit og dum, bare så det er sagt, men det er FØLELSEN jeg får. Følelsen av at noen synes at jeg er en blond luftballong uten en fornuftig mening i det hele tatt, følelsen av å være så grunn og lite opplyst at til og med bikkja mi har mer å komme med, følelsen av å være PLAGSOM fordi jeg “skravler” for mye. Den følelsen hater jeg, men skal jeg først bruke et så sterkt ord som hat, så hater at jeg aller mest at jeg tillater mennesker å gi meg den følelsen.

Jeg vet at jeg er en oppegående jente, med bein i nesa, litt på en rosa sky til tider, litt ironisk, litt forbanna og ganske positiv. Jeg har meninger om mye, GODE meninger om mye, og mindre gode om andre ting, men jeg HAR i det minste en mening! Jeg er ikke så flink til å PRATE for meg, til å argumentere og komme med utredninger med en haug fancy ord som man må bruke ordbok for å forstå hva betyr – jeg er kanskje en enkel sjel når det kommer til diskusjoner, men det betyr ikke at jeg er uintelligent. Noen har talegaver – andre har andre gaver. Jeg kan skrive. OG jeg kan tenke. Og jeg tillater meg selv både å tenke og skrive noe annet enn det som er politisk korrekt eller trendy der og da. Jeg vil heller ha mine egne meninger enn alle andres!

Hadde jeg vært dum, hadde jeg verken hatt jobben jeg har eller har hatt, vært gift med kona mi (Seriøst! Hun tar ikke hvem som helst!) eller hatt over 400 oppegående mennesker som liker bloggen min. Ikke alt jeg skriver her har mening, ikke alt er gjennomtenkt, ikke alt er morsomt eller viktig – noen ganger er det bare deilig å vrenge utav seg noe helt ufornuftig – eller noe rart jeg har fundert over som jeg skriver ned og funderer mer over. Det er dette som er MEG! Jeg er ikke redd for å bli oppfattet som uintelligent, fordi jeg vet hva jeg har mellom ørene, men når jeg er litt nedfor som jeg var i går, da er jeg ekstra nærtagende for akkurat det det. Og da tror jeg at folk synes jeg er et brødhode.

På en måte er det godt med en sånn realitycheck på seg selv, for da ser jeg i alle fall hvor på feil jorde jeg er som tror at jeg er dårligere enn det jeg er. Alle møter vi innimellom mennesker som gir oss følelsen av å være mindreverdig og som får oss til å føle oss dum som ei ku (som for øvrig er dårlig gjort ovenfor kua, den er ikke så dum som folk skal ha det til!) men da får vi bare være flinke til å ta tak i oss selv og heve oss over det. For det ER jo ikke sant.

Som en total motvekt til gårsdagen, startet denne dagen med “Pippi-power”. Ei av jentene på jobben (som i sannhet er en ekte Pippi!) ga oss en times inspirasjon og påfyll i “Den kraften som gjør deg til en magisk skaper som kan forvalte energi og som gjør drømmer virkelig!” og det var helt på sin plass og en super start på dagen! Vi måtte trekke “følelsen for dagen”-lapper og love å ta vare på den følelsen i hele dag. Jeg trakk “Å være kongen på haugen” – noe som er helt motsatt av hva jeg følte meg da jeg skrev denne bloggen – og det tar jeg bare som et tegn på at det er den jeg VANLIGVIS er som er MEG – ikke den softisen som tittet frem i går! 😉

I tillegg til å fortsatt ha min indre tiara som jeg tar på meg hver dag, skal jeg nå også ta tak i min indre SUPERMANN! Mange menn tror jo alltid at de greier og kan alt i hele verden bare ved å VITE at det finnes et kurs eller en forelesning eller en bok om noe, eller ved å bare være i samme rom som en de ser opp til, og den tanken skal jeg adoptere. Den trua på meg selv skal jeg overta. Jeg skal heretter innbille meg selv at jeg kan alt uten å ha lest bruksanvisningen først, jeg skal prøve, jeg skal feile – og jeg skal vinne. Akkurat som Pippi gjorde.

Blond, stolt og intelligent – klem til verden! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s