Fru Radiovennlig


Gratulerer med morsdagen, alle dere vakre, flotte, gode, snille og oppofrende damer! Jeg er glad dere finnes! Jeg pleier å skrive og tegne et kort til min mamma, som jeg sender i posten, men i år glemte jeg det faktisk. Jeg har lovet et på etterskudd, man kan jo ikke slutte med noe man har gjort i snart 40 år!

Apropos å slutte med noe, hva i ALL VERDEN skjedde med regelen: «Melodi Grand Prix skal ALLTID sendes på radio!»?! Her i heimen er tv og internett fortsatt ikkeeksisterende, og vi hadde rigget oss til med deilig middag (Andebryst, risotto og verdens beste saus) og skulle høre MGP på radio og late som om vi var på hyttetur. Hva skjer da? Jo, nemlig INGENTING! De sendte ikke live på P1?! Vi prøvde å finne det ut ved hjelp av nettet på telefonene, vi prøvde å se nett-tv med mobilt bredbånd, men ingen ting fungerte. (Thank you NetCom – sleng deg i veggen.) Jeg holdt på å KLIKKE faktisk. Jeg måtte ut å ta meg en sigg (og jeg røyker kun når jeg skal kose meg med et glass vin!), jeg kasta telefonen (forsiktig) i gulvet og jeg skrudde frenetisk på kanalvelgerhjulet på den lille radioen vår. Antagelig et hysterisk syn.

Ikke det at jeg MÅ se eller høre MGP, for all del. (Det var Anne Rimmen vi egentlig ville se på, men det trenger jeg jo ikke si noe om, ettersom vi absolutt ikke fikk sett henne.) Men det var det at de faktisk ikke sendte det på radio som holdt på å irritere vettet av meg. Hva med alle de som faktisk bare HAR radio? Skal ikke de få høre eller være med og stemme eller noe de da? Forbanna ekskludering altså, nå kjenner jeg at jeg hisser meg opp igjen! Hva med de som ikke har tv? For det ER helt sikkert noen som ikke har det. Og hva med de som ikke har internett? Ikke rart det ofte er de styggeste sangene som går videre på slike tilstelninger, når ikke alle kan være med å stemme! (Joda, jeg vet, ikke alle i hele Norge er interessert i MGP – men det er jaggu meg ikke langt unna, det så jeg jo både på Twitter og Facebook – for DE sidene var det ikke noe problem å komme inn på selvsagt.)

Og jeg som hadde fortalt mormor at det var sending på radio og greier, hun satt sikkert der på Nordmøre og skrudde og skrudde på radioen sin hun også, uten å skjønne noe. (Hun og Besten er av de som ikke har tv, nemlig.) Fy NRK, lure gamle damer på den måten der! (For jeg er 100% overbevist at de sa flere ganger på radio i går at vi måtte følge med på P1 for der sendte de live.) Særlig.

Jeg var fortsatt dødelig fornærma på NRK da jeg sto opp i dag. Jeg tuna meg bort fra musikkanalen (man KAN ikke skrive musikk-kanalen i ett ord – det blir jo musikkANALEN?!) som vi hørte på i går kveld mens vi spilte TP og skålte i akevitt, og snek meg motvillig tilbake til P1 – for det er jo den eneste kanalen det går an å høre på. Jeg får mark av reklame og stasjoner som spiller de samme gamle sangene dag etter dag, og jeg orker ikke høre på stasjoner der det kun er prat, og da sitter jeg igjen med P1 da. Jeg og min indre bestemor. Vi liker den.

OG jeg liker den sangen som vant! (Til tross for at radio-Norge ikke fikk være med å stemme. Tenke seg til, den beste vant likevel.) Jeg synes det er helt flott at Norge sender noen som ikke har nisselue og hardingfele, til den internasjonale finalen. Og til alle dere som synes det er «afrikamusikk» og at «Stella ikke er Norsk» dere kan ta rennafart og gå i den største kroken og skamme dere – jeg blir så FLAU over å kjenne mennesker som sier slikt at jeg nesten har bestemt meg for å IKKE kjenne dem lenger. (Jeg har i alle fall «hidet» dem på Facebook. Ærlig talt.)

Sånn – da har jeg fått ut gruffen og er klar for søndagstur – i kø, sammen med konemor og Pelle. Noen dager må til og med jeg bite i det sure eplet! 😉

Ha en STRÅLENDE solskinnssøndag!

En kommentar om “Fru Radiovennlig

  1. Jeg mener bestemt at Helene Bøksle leverte det beste norske bidraget til MGP og synes ikke ei låt som delvis synges på swahili (!) representerer Norge på en korrekt måte (jeg snakker om låta, ikke artisten). På samme måte som jeg mener at vi skal sende etniske norske jenter Miss World som deltakere..Man skal jo vise frem landenes skjønnheter) Så nå kan du hjemme meg på Facebook ;o)

    Men du mener vel at vi skal kåre pizza eller taco som norges nasjonalrett også:)

    Når det gjelder MGP så likte jeg de bedre når landene sang på sitt språk også.. Og Per Sundnes alene er grunn nok til å ikke ha TV:)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s