Fru Stolt av Kona!


Jeg er jo ikke langsur, det vet dere vel? Det gikk jo over i løpet av dagen i går og i dag må jeg jo bare le av meg selv. Store jenta, bruke en hel dag av sitt liv på å være muggen… bortkastet, bortkastet! Hyggelige oppmuntringsmeldinger fra ukjente venner, en bedre middag og en god flaske vin sammen med konemor – det var ikke mer som skulle til. Takk for det.

Apropos mat. Dere vet jo alle hvordan jeg lovpriser konemors kokkeleringsegenskaper! Hun burde jo strengt tatt jobbet med mat og vin hele tiden, ikke bare hjemme. Vin jobber hun jo med til vanlig, det er jo det som ER jobben hennes, men den matbiten burde sneket seg litt mer inn synes jeg. Og nå GJØR den det! I ettermiddag/kveld skal konemor, sammen med en kompis, stå for maten (og vinen) i en navnedag på Nordstrand! Og jeg skal ta på meg trippeskoene mine og hjelpe til med serveringen. Jeg er vel ikke verdens beste servitør, men jeg har jo servert i noen barnedåper og 50-årsdager opp igjennom, så helt umulig er jeg da ikke. Det er uansett KUN for å støtte den kommende familiebedriften vår, jeg gjør det.

Men min servering er faktisk helt uinteressant, det som er moro er jo at konemor nå endelig får vist seg fram litt! Treretters middag og 25 gjester hadde kanskje vært litt stort å svelge over alene den aller første gangen, så jeg er glad Petter er med henne, han er gammel i gamet. Jeg tror nok at hun hadde greid det alene, men det er sikkert godt å ha tryggheten til en annen der. NESTE gang blir det alene – jeg gleder meg allerede! Er det noe hun brenner for, er det jo akkurat slike ting som dette, jeg håper hun bare starter opp et lite firma og kjører på. Nå vet dere at hun er igang, trenger dere noen til å lage middagen i barnedåpen, navnedagen, konfirmasjonen, 40-årsdagen, venninnegourmetklubben, vinklubben, vennemiddagen eller noe annet, er det altså BARE å si fra!

Jeg får vel ei sleiv i bakhodet når jeg møter henne i kveld, hvis hun leser dette. Men den får jeg bare ta, jeg synes det er viktig å hjelpe henne på vei – jeg vet nemlig at dette er den RIKTIGE veien!

Jeg skal i alle fall stryke serveringsuniformen min, hvis jeg greier å finne ut hva jeg skal ha på meg vel og merke.. jeg har jo, som dere vet, et litt kranglete forhold til klesskapet. Vi får gå for en hvit liten silkebluse og et svart skjørt – kanskje med hvite prikker? Jeg kan være en 60-talls`isj serveringsdame? Hm. Eller bare en svart kjole? Som dere skjønner er det greit jeg ikke lager maten, jeg har mer enn nok med å finne ut hva jeg skal ha på meg om jeg ikke må bestemme hvilke smaker som passer sammen og hvilken vin som skal til…

Ha en strålende lørdag – det skal jeg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s