Fru Festløve


Bare en snartur innom for å ønske alle sammen en god helg! Her er det festligheter på tapetet både i dag og i morgen. Jeg lurer nesten litt på hvordan jeg skal få med meg alt og alle – for her i gården er det jo ikke noen gylden middelvei, det er enten eller! Alt eller ikkeno! (som det er med det meste i mitt liv..) Det er nok Frøkens ord i minneboka mi fra barneskolen som ligger der bak og spøker. ”Hva du gjør, gjør det helt. Ikke stykkevis og delt.” Altså – man kan jo lage sin egen fortolkning, som for eksempel : ”enten er man med eller så er man det ikke!” Kort fortalt; skal fruen på fest så sitter hun ikke og tvinner tommeltotter i et hjørne sammen med et glass vann..

Apropos gamle skoleminner. Jeg husker rådgiveren på ungdomsskolen engang sa følgende: ”heller fem minutt fortidlig enn ein minutt for sein!” Dette har jeg også levd etter i hele mitt liv. Alle klokkene i min nærhet går minst fire minutter for fort, sånn at jeg ikke skal komme for sent til noe. (jeg er så vant til det at jeg ikke tenker over at de går for fort i det hele tatt, men kona sliter litt med prosjektet mitt..) I tillegg til det med tiden er jeg ekstremt nøye på å planlegge før jeg for eksempel skal til ukjente mennesker og steder jeg ikke har vært før, så den dagen du ser meg komme for sent OG uforberedt til noe, da kan du ringe sykebil.

Jeg er egentlig stålende fornøyd med disse læresetningene fra disse kloke menneskene! Neste gang jeg ser dem, skal jeg minne dem på at det de lærte bort faktisk satte sine spor.

I kveld er det sommerfest med firmaet jeg er ansatt i og utleid av. Det er faktisk ganske perfekt å være både ansatt og utleid, man får jo med seg festene og godene både her og der! Når ting og alt rundt i tillegg er bortimot akkurat det du hadde ønsket deg både av uleier og innleier, da er det i all fall ikke noe å klage over!

I kveld er det en herlig gjeng med nye og gamle kjente som samles, og mange av dem jobbet jeg sammen med for mange år siden også. Jeg ser jo på CV`n min at jeg har holdt meg til denne ”familien” på en eller annen måte gjennom hele yrkeskarrieren – noen bomturer har jeg tatt innimellom, men jeg har heldigvis alltid pleid kontakten med de jeg har hatt litt ekstra hjerte for, og det har hjulpet meg på veien.

Man skal aldri undervurdere betydningen av å etterlate et godt inntrykk av seg selv – enten det er snakk om gammel arbeidsgiver eller tanta til svigermor.

Ha en strålende helg, vi sees på Kalvøya i morgen! 😉

Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s