Fru Skjeptiskmoen


Ahhhh, det er så sinnsykt deilig å føle at ting er BRA! Ting går liksom min vei om dagen!
Jeg har SÅ trua på tanken om at hvis man tenker positivt så vil bra ting skje! Det viser seg faktisk gang på gang at det er tilfelle.

Kanskje jeg burde lese boken ”The Secret” selv om jeg kjenner at alt i meg nekter? Jeg får litt fnatt av selvhjelps-”haleluja”-greier. The Secret (eller Hemmeligheten om du vil) er jo en klassisk selvhjelpsbok som faktisk så mange som 7 millioner har kjøpt… de gnir seg nok godt i hendene de som har vært med å produsere dritten. For det ER jo dritt. Det er ingen med fornuften i behold som sluker noe sånt rått og bruker det slavisk i praksis? Eller? Jo det må jo for så vidt være det, ettersom den er solgt i så mange eksemplarer (til og med min venninne Trine Grung har lest den).

Men – JEG mener det, at hvis man tenker positivt, så skjer positive ting. Hvis man må lese en BOK for å forstå at man må tenke positivt, er ikke det hele litt misforstått da? Er ikke positiviteten noe vi har i oss, som er medfødt, og som det bare er å ta frem – ved egen hjelp, ved å gjøre positive handlinger, ved å omgi seg med positive mennesker, ved å tenke på positive ting? HJELPER det å lese en bok? Er det sånn som kristne og Bibelen, at de må lese i Bibelen for å få påfyll og styrke? Fungerer selvhjelpsbøker på samme måte? Vil det si at om jeg er deppa og tung, skal jeg heller lese en selvhjelpsbok enn å gå til noen og få lettet mitt sinn? Er en bok bedre enn en psykolog eller en venninne eller bare en tilfeldig en som man møter i baren?

Det er for enkelt. Rett og slett. Selvhjelpsbøker er kun skrevet for at de som skriver den skal tjene penger.
Men jeg skal faktisk gi dem et forsøk. Jeg skal nemlig på biblioteket i dag (mitt yndlingssted, nest etter bokhandlere, parfymeri og interiørbutikker) og da skal jeg jammen meg låne med meg et par bøker med godt renommé og se om det er noe i dem. Om jeg ser lyset.

Ikke det at jeg trenger det, jeg har nok lys i meg om dagen, men det kan aldri skade å lære seg hvordan man skal fylle på mer!
(nå skal jeg ikke være forutinntatt, men tidligere erfaring har vist at jeg kommer til å fly i taket av boka og kaste den fra meg før kapittel en er ferdig. Ikke bare pga innholdet, men pga måten boka er skrevet på. Språket, ordsammensetning, orddeling, skrivefeil, dårlige oversettelser.. jeg får fullstendig mark av dårlig språk, i allefall i bøker, de HAR tross alt vært gjennom en del korrekturer før utgivelse!)

Men jeg kan si at jeg i det minste prøvde. Og DET er jo positivt! 😉

Blogglisten

3 kommentarer om “Fru Skjeptiskmoen

 1. 🙂 Aldri kastet meg ut i en selvhjelp-bok jeg heller. Men jeg innbiller meg at man kanskje kan få noen gode råd og tips på veien. Hva vet vel jeg… Litt som Nannyhjelpen; så enkelt og selvsagt. Dog lurer det seg inn noen aha-opplevelser og påminnelser. Men jeg kjøper aldri en sh-bok. Biblioteket er mer verdifull enn banken sånn sett;)

  Liker

 2. Jeg må nok krype til korset å si at jeg er den heldige eier av «The secret» 🙂
  Jeg har lest den, og tar den stadig fram og leser noen linjer nå og da. Rett og slett for egen bevisstgjøring, og forhåpentligvis litt utvikling:)
  Nå «tar» jeg meg selv stadig i å befinne meg på bunnen av fallgruvene, for deretter kravle meg opp igjen:)
  Jeg synes det er nyttig å være oppmerksom på hvordan egne tanker former både eget liv og omgivelsene rundt meg:)
  Jeg er i alle fall veldig enig med deg i at positive tanker, skaper positive ting:)

  Ha en fin kveld:)
  Klem Linda

  Liker

 3. Har man trua, så fungerer alt! 🙂 Så enkelt og banalt er det vel bare. Se bare hvor mange som greide å slutte og røyke med boken «Endelig ikke-røyker»?

  Jeg er nok litt for kritisk til å la meg påvirke av en selvhjelpsbok tror jeg.
  Jeg har prøvd å begynne på et par (bl.annet Ikkerøyker-boka) men jeg blir jo mer opptatt av hvordan boka er skrevet, språket (eller mangel på sådant)og det at forfatteren virker veldig opptatt av PENGER, enn å faktisk bli interessert i hva BOKA egentlig prøver å fortelle…Mulig jeg må gå en runde med meg selv ser jeg… FOKUS! 😉

  Jeg synes forøvrig at det er flott at andre får hjelp og støtte av å lese bøkene!:)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s