Fru Brødbakemaskin, del 1


I går skulle jeg prøve brødbakemaskinen vi fikk til jul, for første gang. Jeg har utsatt det litt fordi jeg ikke synes det er noe morsomt å lese instruksjonsbøker og bruksanvisninger, men samtidig tør jeg ikke la være å lese dem i tilfelle det er noe som går galt. Så etter å ha lest både en og to ganger (man kødder ikke med elektriske maskiner!) kom jeg meg endelig i gang.

Jeg satte i gang maskinen (heretter kalt Melissa) sånn rundt kl ni i går kveld, og det er vel ikke noe jeg skal gjøre flere ganger. Et vanlig grovbrødprogram tar 3 timer og 40 minutter og jeg må jo legge meg før kl 2300, ellers blir det tull i rutinene mine. (jeg tuller litt, det er ikke SÅ ille, men nesten..)

Jeg satte i gang maskinen, etter å ha sjekket at jeg gjorde ALT riktig ca fem ganger, og så gikk jeg og la meg som vanlig i ellevetiden etter å ha fått forsikringer fra kona om at hun skulle slå av maskinen hvis hun ikke sovnet før den var ferdig. Hva skjedde? Kona sovnet selvsagt og jeg ble liggende våken. Jeg må likevel ha sovnet på ett tidspunkt, for i tretiden våknet jeg plutselig, stresset ut på kjøkkenet, så at maskinen var ferdig, dro ut kontakten – og sovnet som en stein.

Nå skal det sies at jeg nok er litt over gjennomsnittet redd for brann, og at jeg ikke liker at ting står på om natten. Men at jeg skulle være så på tuppa for en brødbakemaskin, hadde jeg aldri trodd. Hadde jeg visst det, skulle jeg muligens ha revurdert å ønske meg en.

Melissa kommer altså herved IKKE til å stå på om natten! (i alle fall ikke med det første, muligens hun får lov til det når vi har blitt litt bedre kjent.)

Brødet ble i det minste helt greit. Det har helt klart et forbedringspotensiale, men får godkjent som prøvebrød!

Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s