Fru Førjulsmus


Da er snart de siste sakene i boks her i huset! Vi har vært på en rundtur i dag og levert julegaver til små «tante»-barn som selvsagt fortjener fine ting til jul. Vi fikk lagt inn en søndagskaffe på Himmel-blaa og en liten julegaverunde på Holmensenteret, så nå er vi fornøyde. Nå er det fyr i peisen, bagasje for hele jula er pakket og står klar. Vi skal jo feire både i Nordnorge, i Trøndelag og i Vestfold – det høres kanskje stressende ut, men alt blir jo hva man gjør det til? Nå er det levering av Pelle, henting av svigermor på flyplass, et par siste små gaver og litt annet krimskrams som kommer i siste liten, igjen.

Vi snakket litt om det i dag. At det er så mange som stresser seg halvt ihjel og bare blir sinna på jula og gleder seg til den er over. Jeg skjønner ikke hvorfor folk lar sånt skje, det er jo faktisk snakk om prioriteringer? Alle vet jo at jula kommer hvert år, at det må kjøpes inn julegaver og julemat og julegardiner og julepynt og juletre og at juletrefester kommer, at julegrana skal tennes på torget og at julebordene skal gjennomføres, så det GÅR jo an å planlegge litt? Det hjelper ikke med unnskyldninger som «dere vet ikke hva dere snakker om, dere har ikke barn» eller «jeg MÅ bare jobbe!» og andre usaklige ting folk sier. Ikke minst på grunn av barna skulle folk ha prioritert litt bedre, det kan jo ikke være bra for ungene å bli påvirket av stresset rundt på alle kanter? Og hvorfor orker folk å jobbe på seg hjerteinnfarkt for at alt skal bli så perfekt rundt dem? Det ville vel vært bedre med glade foreldre, rolige unger og blide folk i kø.(hva SKJER egentlig med folk før jul? Sinte, gærne kjerringer i butikkene, som river til seg ting og dytter andre unna for å komme først til kassa?) Galskap.

Jeg ønsker meg til jul at alle skal ta en pust i bakken og tenke over hva som er verd å slite seg ut for og ikke. Jeg gir blaffen i om huset (mitt OG ditt!) ikke er vasket fra loft til kjeller og om alt sølvtøyet ikke er helt plettfritt eller at alle kakesortene er i boks. Jeg vil heller har harmoni og godhet rundt meg, skuldrene på rett plass og evnen til å sette seg ned og se på en julefilm og legge beina på bordet, ta med tantebarna på julemarked og spise brente mandler, tenne et julelys og kjenne duften av krydder, lage meg ei lefse med sylte og ta et glass julebrus UTEN å bli stressa fordi ikke alle julegavene er i boks eller at vinduene ikke er pusset. Det blir jul uansett. Det blir kanskje til og med en bedre jul?

Det er ikke meningen å virke belærende eller å sitte på min høye hest, men det er verd en tanke, alle dere som løper rundt og blir hissige og sinte og bare gleder dere til alt er over.

Det er ikke bare julaften og romjula som skal være hyggelig, tiden FØR jul er like så viktig. Vi vil gjerne ha dere som stesser blant oss etter jul også, så sett dere ned og pust ut! Hvis ikke dadlene er kjøpt inn enda, bare glem det, det er ingen som spiser dem likevel. Gi heller den hundrelappen til de som ikke har råd til å kjøpe det.

God søndagskveld til dere alle!:)

Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s