Fru Fredspris – part 2.


Jeg blir SÅ forbannet og trist og hissig av å høre hvor mye besøket av Obama kommer til å koste! Over 100 millioner?? Hvor i ALL verden kommer de pengene fra? Har regjeringen en liten ”sparekonto” på flere millioner som de bruker til sånne ”uforutsette utgifter”? Jeg synes dette er så vanvittig, borti staur og vegger SLØSERI og spesielt nå før jul når alle blir litt ekstra medmenneskelig og glade i hverandre og har lyst at alle skal ha det bra! HVOR er de pengene ellers?? Når foreldre ikke har penger til julegaver til barna sine, når eldre fryser i hjel fordi de ikke har råd til fyring, når folk ikke har råd til juleribbe (og den er tross alt på tilbud om dagen!) når skoler trenger å pusses opp, når eldre sitter på gamlehjem og tygger på julekaker fra i fjor! Ærlig talt altså, det er HELT forkastelig!

Jeg driter en lang marsj i Obama! Han har ikke tid til å hilse på Kongen engang, hvorfor i all verden gidder han komme hit?? Har han SÅ lyst? Særlig. Jeg synes ikke han fortjener prisen! Hva har han gjort for å fortjene den? Utenom å prente frasen ”Yes we can!” inn i folks ordforråd? Latt oss tro at han er den nye Martin Luther King? Jeg tror det ikke før jeg får se det. Og hva kommer han til å bruke de 8 millionene til? Veldedighet? Han HAR allerede penger, i kraft av å være USA`s president, han kan bruke dem i stedet! Halvparten av prisen kommer til å gå bort i skatt, og hva er igjen da? Småpenger til EN liten organisasjon?

Nobelkomiteen burde gitt prisen til noen som hadde brukt pengene på noen som virkelig trenger det! (Jada jeg vet at MANGE i USA har det veldig veldig vondt, men jeg synes kanskje 8 millioner – eller 4 etter skatt – hadde blitt bedre brukt og kommet bedre til nytte i et annet land!)

Dette er jo en fabelaktig mulighet for Norge å få markedsført seg, bevares, men når det smaker SÅ bittert, er det meg revnende likegyldig om Norge kommer på kartet i USA, Undi Burundi, Sveits og Ulan Bator eller ei. Jeg blir så forbanna (og FLAU faktisk, for andre land MÅ jo le av oss når de hører kostnadene for dette?) når jeg tenker på dette at jeg kjenner at hvis jeg tenker bittelitt til på det, kommer det til å rable for meg..

Jeg vil at Norge skal bruke slike ”uforutsette” penger på ”de nære ting”! På å gjøre hverdagen bedre for de som har det vondt her hos oss! For de er det mange av!

Og jeg vil at Fredsprisen og pengene den gir skal gå til noen som har gjort en SKIKKELIG forskjell i verden, ikke til noen som KANSKJE kommer til å gjøre det.

Litt hissig, litt engasjert, men likevel

Blogglisten

3 kommentarer om “Fru Fredspris – part 2.

 1. Jeg kunne ikke vært mer enig!!
  Jeg driter en lang marsj i hele fyren, og syns han er direkte frekk som ikke tar seg tid til å møte hverken kongen eller å gå på fredskonserten. I mine øyne har han ikke fortjent denne prisen, og jeg har overhodet ingen tro på at han noen ang kommer til å gjøre noen forskjell…
  Kan ikke fatte og begripe hvorfor han er tildelt prisen, han er ikke hakket bedre enn Bush, han har bare litt mykere innpakning…

  Phew…blei litt revet med nå, 😉

  Ser du har lagt deg til som følger hos meg, så koselig:)
  Legger meg til hos deg også, her var det mye å lese:)

  Ha en fin dag!

  Liker

 2. Åh, det er så sant alt du sier. Forkastelig og totalt unødvendig. Fredsprisen kunne ha blitt brukt et sted hvor den kom til nytte! Og de 100 millionene, de kunne ha blitt gitt bort sammen med de 8 millionene, eller de kunne ha blitt brukt her i Norge, hvor det også trengs. 100 mill rett ut av vinduet. Og tenk å ha fire jetfly i luften HELE dagen samtidig som at det pågår en veldig viktig klimakonferanse i nabolandet. Det blir for dumt …

  Liker

 3. Heisan….JEG ER SÅ ENIG med deg…deillig med litt debatt på bloggene og ikke bare JUL =)

  Jeg tror og mener at han Obama hadde litt angst smak i munnen når han fikk vite om PRISEN…han burde jo vise til ting han hadde fått til før prisen kom til han….Blir revet med jeg også….NYDELIG BLOGG….du har lagt deg som følger hos mes så DA FØLGER JEG DEG…Kos deg ..SNART HELG!!!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s