Oppvåkningen

For to år siden leste jeg boka til ei (for meg) helt ukjent dame som heter Marit Kolby, og den boka forandret alt.

Jeg forsto plutselig at jeg ikke MÅTTE spise frokost, et måltid jeg har presset i meg hele mitt liv fordi vi ble fortalt at det var det viktigste av alle måltider. Jeg hadde alltid mellombar og matpakke i veska, for det å bli sulten var «livsfarlig», da ble jeg sinna og svimmel og resten av dagen var ødelagt.

Mat var stress.

Noe veldig fint har skjedd siden jeg leste den boka. For det første så har jeg forstått at jeg ikke er en sau som skal følge flokken i alt, og for det andre har jeg forstått hva som foregår i kroppen når den får mat, og at den (som meg!) har behov for pauser av påfyll. Ro i systemet.

I går gjennomførte jeg min første 48-timers faste, og jeg er så imponert over denna halvgamle skrottens evne til å virke, selv med bare vann, Farris og elektrolytter innabords over så lang tid. For ikke å snakke om hvor imponert jeg er over HJERNEN som bare bestemmer seg for noe og gjennomfører!

Apropos hjernen, da jeg var ca 30 timer inn i fasten oppdaget jeg noe jeg aldri har opplevd før: Det var helt stille i topplokket. HELT STILLE! Urosenteret var avslått. Ingen blinkende lys og sirener eller racerbaner på tivoliet, det var som en deilig fred på jord.

Og selv etter et fest- og kvinnfolkmåltid helt i den Perez’ke ånd i går — det er fortsatt stille. JEG er stille.

Så takk, Marit, for så mye mer enn å lære meg hva og når jeg skal spise, kunnskapen jeg fikk av deg (og mange andre smarte folk jeg har oppdaget de siste årene) har videreutvikla seg og har innvirkning på så mye mer enn bare kostholdet.

Min «go to» nr 1 er ikke lenger helsemyndigheter og fastlegen, det er folk som ser HELHETEN og at dritt inn er dritt ut. Og så er jeg ingen sau lenger. Jeg tenker selv og oppsøker informasjon hvis det er noe jeg lurer på og ikke kan noe om.

Og så gjør jeg endringer. Det tar tid og det er jævlig kjedelig, men det virker. Det er både Konemor og jeg levende beviser på.

Med ME, epilepsi, fibromyalgi, depresjon, ADHD, migrene, allergi, krystallsyke og overgangsalder under samme tak er det nok å ta av – men her er vi, bedre enn på lenge.

❤️

xxx