Baktanken

Jeg elsker kaffe og gleden var stor da jeg fant ut at jeg hadde gifta meg inn i en familie hvor svigerfetter Bjørnar er kaffebrenner.

Nå har han startet for seg selv og de første bønnene fra Guatemala og Kenya kom i posten denne uka.

Vi var på Brattestø med bobilen i sommer, og når jeg lukker øynene og drikker av kaffekoppen i dag, er jeg rett tilbake til hav og sol og lyng og de gamle furutrærne som oldefaren plantet. Og bølgene som slår mot fyrtårnet.

Det er langt fra bønnenes opprinnelse til havgapet på Hvaler, men en magisk morgenstund ble det. Både i sommer og akkurat nå.

Dagens julekalender er den store gleden en kopp med god kaffe gir. Og ikke bare selve koppen der og da, men alt rundt også. Alt har en opprinnelse og en historie, og jeg er kanskje litt vel opptatt av hvor det jeg putter i munnen kommer fra – men jeg mener seriøst at ting som er laget med kjærlighet smaker best.

Enten det er juleribba eller kaffen.

XXX

Fru Perez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s