Stille natt

Jeg var på en fantastisk konsert i går kveld. Jeg visste på forhånd at det ikke var noen vits i å ta på mascara, her skulle tårekanalene få fritt utøp. Bare det å vite at jeg skulle se Maria Haukås Mittet, Lisa Børud og Rune Larsen ga meg klump i halsen.

Rune Larsen er mitt aller første «popidol». Jeg fikk kassetten Barnegospel med ham da jeg var ganske lita, og dermed var det gjort. Maria har jeg digga siden første gang jeg så henne, hun er så vakker og så flink til å synge at bare jeg tenker på henne blir jeg blank i øynene. Og Lisa Børud er tross alt datter til en i Børudgjengen, som var helter på lik linje med Rune Larsen da jeg var lita.

Og så hadde vi selveste Tor Endresen, men han har jeg aldri hatt noe forhold til. Før nå. Og nykommeren Ingrid Berg Mehus på fiolin og sang, du store alpakka for en opplevelse!

Sangene tok meg med på en indre reise fra barndom med gospelkor, ungdomstid med religiøse vekkelsesmøter og kristenruss, til Besta syngende på stua hjemme i Blokhus, til svigerfar Juan som danset på kjøkkenet i Spania, til Besten som satt i godstolen sin og så utover sjøen. Jeg var til og med innom min egen begravelse en gang i fremtiden.

Åge Samuelsens «O store Gud», fremført av Tor Endresen ga meg minner om Besta. «Feliz navidad» mante frem svigerfar, «Deilig er jorden» ga meg Besten, «My Tribute» satte meg rett tilbake til gladkristne vekkelsesmøter, «Bridge over troubled water» skal synges i min egen begravelse, «Ikke en spurv til jorden» fikk meg til å ønske å virkelig kunne TRO på Gud, og da «Nordnorsk julesalme» fylte kirkerommet, da tror faktisk jeg hun ved siden av meg gråt mer enn meg.

Jeg måler selvsagt ikke konsertopplevelser i antall kubikk tårer som kommer, men det er seriøst en god indikator. Når noen rører ved SÅ mye i meg – og jeg tillater meg å ta det fram og kjenne på det, istedet for å bare vifte det unna fordi det er «andre viktigere ting» å tenke på, da har jeg hatt en fullverdig fabelaktig opplevelse.

Dagens julekalender er gleden over å kunne få slike åndelige vekkere, og å plutselig forstå hva vår religion handler om. Det er akkurat det samme som alle andre religioner: Et genuint ønske om å være et godt menneske som bryr seg om andre.

Xxx

Fru Perez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s