Fru Shoppestatus

Til å ha innført shopstop i 2013, har jeg ervervet overraskende mange nye ting. Og det helt uten å bruke ei krone. Disse trådsnellene for eksempel? De står til pynt og jeg blir glad hver gang jeg ser på dem. Ikke fordi jeg er SÅ glad i å sy (enda – det kommer!) men fordi jeg rett og slett synes at de er dekorative. 

Den store familebibelen har også flyttet til Askelien og ligger på skjenken og ser fin ut. Gode minner – og så kan det jo faktisk hende at den en vakker dag blir brukt? 

Her må jeg krype til korset og si at jeg har KJØPT. Både på påskegg og godteri. Men nå skal det sies at egget var en gave til Konemor som har bursdag i dag – og godteri er lov til å kjøpe i helgene (dette er rester) og ellers også forresten – det er da måte på hvor bevisst jeg skal bli. Det nydelige påskeegget i glass fant jeg på Nille. Der overrasker de stadig synes jeg. Det er ikke den «juggelbutikken» jeg engang syntes det var. Nå kjøper jeg både kubbelys og annet småtteri der istedet for å stå i kø på IKEA. 
Når det kommer til innkjøpsstoppen så har jeg faktisk ikke kjøpt meg en dritt enda i år. Ikke det at det er noe poeng i å kjøpe dritt, men jeg har faktisk ikke gjort det. Kjøpt dritt. Jeg har ikke kjøpt noe jeg ikke trenger, eller kjøpt noe som er laget av underbetalte mennesker i u-land. Jo forresten, nå lyver jeg. Jeg kjøpte to strømpebukser på HM fordi jeg holdt på å fryse ihjel og det var nærmeste butikk. Når det skal sies så ER jeg jo faktisk ikke feilfri, selv om jeg prøver å bli det på områder som trenger forbedring. Jeg setter det på kontoen for tankeløs glipp pga brainfreeze. 
Sett bort i fra strømpebuksene da, så har jeg ikke kjøpt noe. Ikke en genser, ikke en bukse, ikke en kjole, ikke sminke, ikke øredobber, ikke neglelakk – ikke et eneste skjerf! Ikke NOE av det jeg sa til meg selv at jeg greide meg uten og som jeg alltid har veldig lyst på likevel. Det er nesten litt kvalmt å tenke på, og plutselig fikk jeg lyst til å gå amok i en eller annen butikk, men jeg KAN jo ikke gjøre det. Jeg kan ikke lage regler og så skuffe meg selv ved å ikke holde dem. Hvis jeg ikke kan stole på meg selv, hvem kan jeg da stole på? 
Jeg har fem «kosemerker». De kan jeg bruke hvis det faktisk ER noe jeg trenger i år. Som feks nye gummistøvler. Jeg nekter å kjøpe brukte sko og få andres tåfis på kjøpet. Ett sted går grensen. Og så er det mulig at jeg trenger en ny bikini. Det vil jeg heller ikke arve av noen, ellers takk. Da har jeg jo outfiten til ferien klar da? Støvler og bikini? Og ei avklippet olabukse og en gammel Mariusgenser? Same procedure as last year med andre ord. 
Det føles overraskende befriende å ikke kjøpe noe jeg ikke trenger. Det begynner å bli slitt i vintergarderoben nå, og jeg er GANSKE lei av å bruke de samme klærne i forskjellige kombinasjoner – men nå er det jo SNART sommer og da skal de klærne ut av mitt liv og de lyse, fine plaggene skal ned fra loftet! Jeg husker faktisk ikke hva slags sommerklær jeg har når jeg tenker meg om – eller om jeg kjøpte  noe nytt i fjor. Bare DET er et tegn på at jeg har mer enn nok. 
Apropos sommer så trenger jeg forresten INGEN klær når den tiden kommer. Jeg er så DRITTLEI av å gå i dunjakke og ull og av å måtte KLE PÅ MEG hver dag før jeg kan gå ut, at når snøen og kulda endelig forsvinner, kommer jeg til å NEKTE å kle på meg før høsten kommer igjen. 
Hah. Se der ja. Der sparte jeg lett den klesbekymringa. 
Er det noen sak? 

2 kommentarer om “Fru Shoppestatus

 1. Du er kjempeflink! Og du har dfinitivt vært en inspirasjon;

  Her er det ikke shoppestopp, men en økt bevissthet av typen trenger jeg virkelig dette. Og overraskende ofte er svaret at nei, det gjør du slettes ikke. Så etter jul har jeg kjøpt treningstøy og strømpebukser. Og så gikk jeg på en smell i Berlin…men det tror jeg absolutt at jeg fortjente.

  Liker

 2. Åh, så FLOTT å høre! 🙂 Tusen takk!

  Jeg føler meg som «hu kjipe som alltid må ødelegge gleden ved shopping» når jeg kommer med en biiiitteliten pekefinger til folk som storshopper på H&M hver uke, men jeg greier bare ikke la være. Jeg øver dog. Jeg har jo ikke noe med hva andre kjøper. Likevel vil jeg at de skal tenke seg litt om..

  Du er kjempeflink! Og det er LOV til å gå på smeller i utlandet. Den regelen har JEG til og med og gleder meg til årets Spaniasommer 😉

  Klem!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s