Fru Støvruss!


Uansett hvor mye man elsker jobben og kollegene sine – det er fantastisk med helg! Den energien man har på fredager burde man hatt hele uken, den er jo strålende god! Ingenting er et problem, alt går, alt er greit, alt blir gjort, ansiktet smiler og kroppen er lett som en fjær. (Vel, det siste var litt overdrevet kjenner jeg, men tanken var god.)

Vi har som regel planer herfra til jul, men prøver å være flinkere til å ikke planlegge for å kunne ta ting på sparket. I kveld er det middag med gode venner men resten av helga er åpen og fri og det er fantastisk å tenke på! Det er for så vidt fantastisk å tenke på kveldens middag også altså, skalldyraften med alt som hører til av godt i glasset, jeg setter meg ikke akkurat ned og blånekter jeg da. Når jeg i tillegg vet at det også blir de gode samtalene, da gleder jeg meg enda litt mer.

Det er litt morsomt det der. Å følge sin egen utvikling litt sånn fra sidelinjen av og til. Gå litt ut av seg selv. Jeg trodde jo aldri jeg skulle komme dit at jeg likte å sitte rundt et bord, smatte meg gjennom vin- og matkombinasjoner og diskutere «krig og fred og religion og politikk og sånn» til sola står opp. Jeg trodde ikke jeg skulle slutte å stresse med å komme meg ut på byen for å danse til den lyse morgen, bli bevisst på hva det er i glasset (hovedsaken tidligere var jo å bli full, og da er det vel ett fett hva som konsumeres) og prate om ting som betyr noe i stedet for å kakle om ting som ikke trengte så mye hjernekapasitet eller mening. Jeg elsker det! (Og understreker samtidig at samtalene i “gamle dager” var viktige nok på det tidspunktet, men jeg er glad jeg har kommet et skritt videre.)

Jeg tror sannelig min hatt at jeg begynner å bli voksen? Men ikke mer voksen enn at jeg skulle ønske jeg var russ hver vår. Jeg tuter og vinker til russen i Asker og blir sikkert oppfattet som «hu gærne kjerringa i den lille Toyotaen», men for all del – det kan jeg overleve! Bak den indre tiaraen, den indre bestemora, den indre mannen, den indre den engelske ladyen, den indre prinsessen og den ytre hissigproppen ligger det en evig russejente. Tenk så behagelig livet var under russefeiringen, ikke et problem i verden og alle var glade i hverandre, selv om man kom fra rivaliserende bygder og skoler. Peace`n love altså, rett og slett. Selv jeg, som endte opp med å være KRUSS, hadde det helt fabelaktig. Akkurat da var jeg det perfekte eksempel på at man KAN ha det morsomt uten alkohol. Det kommer bare an på hvem man henger sammen med (og hvor gal man i utgangspunktet er?) Jeg har en haug med bilder og gode minner, og husker hvert eneste ett av dem.

At jeg senere brukte russedressen min som fjøsdress den sommeren jeg var budeie, bryr vi oss ikke noe om. Miljøvennlig kaller vi det bare. Resirkulering! Og så mye morsomt man kan tillate seg å gjøre med en gang dressen er på – selv om man er alene på fjellet med bare fjøskatten og kyrne som tilskuere!

Ja til russ altså, jeg tar frem min indre i dette sekund.
God helg! 🙂

2 kommentarer om “Fru Støvruss!

 1. Hallo igjen, til deg personlig… 🙂

  Viktig det å ta frem det «indre» i seg, på alle felt. Tror jeg.

  Morsomt å lese dine velformede og godt sammensatte ord og bokstaver. Jeg er helt enig med tanken om at russen skal få lov til å utfolde seg, og det gjør de vel også i stor grad. Noen ganger kanskje litt i meste laget og uten bruk av de kunnskapene de burde inneholde ved det punktet i livet. 🙂 Det er tanken min.

  Ellers vet jeg ikke om jeg misforsto en liten smule, men det går an å være litt «gal» og i tillegg være avholdsmann. Det har jeg lang erfaring og praksis i. Så her snakker jeg om noe jeg har greie på. 🙂

  Ha en flott dag og fine «russedager» fremover. Jeg regner med at du har blitt så voksen nå, at ingen formaninger om oppførselen trengs. 🙂 Fortsett å være den «gale damen i den lille Toyotaen» du! Det er store damer det, tenker jeg. Du har min velsignelse for det. 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s