Fru Glade dager!


I går var Pelle til kontroll hos Maud på Vettre Dyreklinikk. Jeg tror han har et ganske ambivalent forhold til det stedet, for da vi nærmet oss begynte han å dra i båndet mens han «snakket» og så skeptisk på meg. Du vet, litt sånn «er du helt sikker på at det er hit vi skal? Jeg synes ikke dette er morsomt!» Likefullt er det om å gjøre og bli førstemann frem, forstå det den som vil.

Da vi kom inn, ville han selvsagt sitte på fanget (skummelt vet du) og lå og tittet på døra inn til kontoret mens han lyttet og kvekket til pasienten som var der fra før. Og ja, han kvekker. Noen ganger høres han ut som ei forvirra gås når det kommer slike små, korte kvekkelyder, men det er vel hans måte å snakke på.

Da det ble hans tur og Maud åpenbarte seg, fikk han det veldig travelt med å gå igjen. Hun har ikke vært annet enn snill men likevel så la han seg ned og tittet på skrå opp på henne med det ene øyet han har. Og så løftet han høyre labb, som om han sa «ikke slå, ikke slå!» Som om han noen gang har blitt slått! Han vet ikke hva det ordet betyr engang! Det samme gjør han når han skal være sta og nekter å komme når vi roper. Da setter han seg ned og løfter labben når vi nærmer oss. Jeg skjønner jo at det er ett av disse myke tegnene som hunder viser av og til, noen som vet hva han mener? Jeg kan jo tenke meg at det er noe a la «jeg ER bare søt og god, vær snill mot meg» – men det er mulig jeg bare vil at det er det han sier?

I alle fall, han ble undersøkt og lyttet på og hun syntes faktisk han så bedre ut enn på lenge! Hurra for det! Vi har jo sett en bedring de siste dagene, det er akkurat som han er seg selv igjen, leken, masete og verdens søteste. Det virker som om det ikke er noe som skal til før han blir totalt utslitt. Søndag var vi på besøk hos en ettåring som han lekte med noen timer, og det førte til at han lå rett ut hele mandagen. Helt utslitt, akkurat som da han var med på joggetur. Nå vet vi i alle fall det, at han faktisk bare må ta livet med ro. Ikke engang leke noen timer fungerer. Stakkars Pelle, han som elsker barn og baller over alt på jord, skal han sitte inne å se på besøk og moro resten av sommeren?

Apropos baller. Vi har mistenkt en liten infeksjon i de edlere deler noen dager og fikk det bekreftet i går. Hvis han hadde kunnet lese hva det sto på pakken jeg fikk fra veterinæren, hadde han antagelig rømt og aldri kommet tilbake. Forhudsrens høres absolutt ikke digg ut. Vi har fått instruksjoner om å være to stykker og helst oppholde oss på badet, så jeg ser jo tegninga – han som får totalt anfall når vi skal klippe klør, jeg kan vel tenke meg hvordan han vil reagere når vi nærmer oss tårnet med trøbbel i.

Det er bra om dagen med andre ord, selv om det må renses litt. Han fikk til og med skryt for tennene sine! Cavalierer er vel ikke kjent for å ha et blendende hvitt smil uten å ha vært hos tannlegen og fått renset opp, men vi har vært ganske flinke til å børste tenner og det har tydeligvis fungert. Litt misfarging og et par tannsteiner selvsagt, men alt i alt: Godkjent.

I tillegg fikk jeg i går vite at innavlskooffisienten hans er på 0% og DET må jo kunne sies å være en STRÅLENDE nyhet! Ikke det at jeg tror eller vet at syringomyelia har med innavl å gjøre, men man vet jo aldri. I Pelles tilfelle kan det jo faktisk ikke være det, men nå vet jeg jo ikke hvordan det ser ut bakover i leddene. Jeg vet hvor sykdommen kom fra, han fikk dobbel dose fordi både farmor og morfar (eller omvendt) hadde SM, men alt om innavl blir bare spekulasjoner. Jeg vil heller spekulere i hvordan jeg vet hvor han fikk det fra og hvorfor det ikke er registrert og opplyst om. Jeg mener fortsatt at det burde være pålagt å opplyse om SM i ett eller annet offentlig register med en gang hundene har vært til scanning.

Hva jeg mener er vel revnende likegyldig for mange, men hvem vet, en vakker dag kan det hende jeg får det som jeg vil?

Ha en GOD torsdag! Pelle hilser! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s