Pliktoppfyllende


I dag skal jeg stemme, både i Stortingsvalget og i Kirkevalget! Jeg har brukt flere måneder på valgtester og googling av meninger og personer og føler meg ganske så rustet til å stå for det jeg gjør.

Jeg har egentlig aldri tenkt så veldig mye over det at jeg er medlem i statskirka, men jeg har aldri vært i nærheten av å melde meg ut, så noen forgreininger inn dit i har jeg. Om det er tro eller gammel vane, er ikke godt å vite. Det eneste jeg vet er at jeg ikke vil ta noen sjanser på å komme til helvete når jeg dør, så da er det greit å gardere seg.

Jeg har faktisk vært så pliktoppfyllende at jeg har vært inne og titta på hver og en av de som står oppført som kandidater, både de som er på valg i min lokale menighet Østenstad (som jeg forsåvidt ikke helt har funnet ut hvor ER engang, annet enn at jeg vet det er «borti svingen») og hvem som skal inn i bispedømmerådet.

Det har slått meg at det er viktige ting disse menneskene skal avgjøre, spesielt for oss som ikke er som alle andre barn, og da tror jeg at jeg hadde følt meg som en skikkelig idiot om jeg IKKE hadde stemt og i ettertid sittet og klaga over avgjørelsene deres. Nå har jeg i allefall gjort hva JEG kan for at de som bestemmer i Guds hus skal ha meg også i tankene når de gjør endringer.

Når det gjelder Stortingsvalget, følger jeg hjertet og fornuften. Og da kan man i allefall være sikker på at det IKKE blir Siv, for man vil vel helst ha noen man kan identifisere seg med på ett eller annet punkt. Det hender hun sier noe fornuftig, men når man har tenkt seg om en gang eller to og skjønt konsekvensene av det hun sier, blir det glatt forkastet.

Jeg er en liten smurf, men ikke en SÅ radikal og ytterliggående en. Jeg er mer som en fornuftigsmurf! 😉

Godt valg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s