Fru Engasjert


Alle har vel fått med seg Anna Anka og hennes utspill i media de siste dagene, og jeg blir faktisk GANSKE imponert (og litt overrasket) over hvor mange som lar seg provosere av det hun sier. Ærlig talt? La nå dama få mene hva hun vil uten at halve Norge (og Sverige)går av skaftet!

Det er da andre viktigere ting å bry seg om enn om hun synes at damer har skylden selv hvis mannen deres er utro? Eller om tjukke folk er egoistiske? Eller om menn skal skifte bleier eller ikke?? Herregud altså, her dør det tusenvis av mennesker hver dag av både hungersnød, flom og sykdommer, og så sitter den ene etter den andre i lille Norge og sutrer fordi ei dame sier noen HELT uinteressante ting?? Blir folk engasjerte i dette fordi hun faktisk tråkker på noen tær, eller hva er det som er greia?

Bor vi i et land med mennesker som er SÅ utrolig bortskjemte og navlebeskuende at vi faktisk bruker spalteplass på spalteplass på ting som er så lite matnyttig og interessant?

Tenk at Anna Anka og det at hun er på Skavlan og alt det hun sier, er mer viktig enn at folk må drepe noen før de får psykiatrisk behandling, at eldre mennesker dør hjemme og blir liggende i flere uker før noen finner ut at de ikke lever lenger, at barna i Afrika tørster ihjel mens folk på Malaysa drukner, at foreldre i Norge gir barna sine feil mat sånn at de blir feite og faller utenfor før de engang har kommet seg innenfor og i tillegg gir dem livsstilssykdommer de kan dø av, mens barn i krigsherjede land er så tynne at de hadde dødd av sjokk om de hadde fått en hamburger, at det finnes kreftfremkallende stoffer i tåtesmukker og flasker som intetanende foreldre forer barna sine med daglig, at noen folk i Norge er så fattige at barna deres ikke kan være med på skoleturer mens andre igjen har så mange penger at de ødelegger ungene sine med å gi dem alt de peker på og skaper noen monster som ingen vil ha noe med å gjøre fordi de er helt uspiselige..

Jeg forstår at vi (og stakkars oss – igjen) hadde blitt deprimerte av å bare lese om sånt i avisene hver dag, men heller det enn å lese om hvem som har pult hvem på tv og hvem som blir sur fordi noen sa de hadde feil kjole på seg på en eller annen intetsigende premiere for å styrke sitt eget ego, eller hvem som ble forbanna fordi noen tråkket på noen tær.

Gi oss noe som engasjerer HJERTET vårt, ikke bare det overfladiske sinnet!
Jeg blir så LEI meg av at vi er så jævlig selvopptatt! (meg selv inkludert, i aller høyeste grad!)

jeg skjønner at vi ikke kan redde verden, men hvis alle tenkte bittelittegrann mindre på seg selv jevnt over og ikke bare når det er innsamlingsaksjoner på TV, hadde det garantert hjupet mer enn vi aner.

Mitt bidrag skal være å gi alle småpengene jeg har i lommene, hele uken, til noen som trenger dem mer enn meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s