Fru Centra på Høvik

Jeg kjente etter å ha skrevet i går, at jeg fikk en smule dårlig samvittighet.. Livet mitt består slett ikke kun av Kiwi-varer, det er bare det at de tar så stor plass i hverdagen at jeg på et lite tidspunkt under skrivingen, ble overveldet (og ikke så rent lite opphengt i) av Kiwis betydning i hjemmet.

Nå har det seg sånn at jeg er gift med verdens beste kone og det er faktisk ingen jeg kjenner som er flinkere til å lage mat, enn henne. Hun disker opp med de lekreste retter og får til og med en febersjuk influensabefengt kvinne til å sitte ved bordet og nyte maten, til tross for manglende smaks-og luktesanser. Bare måten hun legger det opp på tallerkenen på, er verd måltidet. Og så er det det at selv om nevnte influensabefengte kvinne ikke har smakksans, vet hun at det som blir servert antagelig er så godt, at det bare MÅ spises. Aldri har jeg vært så trygg på noen som på henne. (og det er ikke bare når det gjelder maten!)

Når min kone skal lage mat i helgene, vil hun meget gjerne på Centra på Høvik og handle. Alle som har vært på Centra på Høvik vet at det ikke serveres Kiwi-priser der. Ikke på NOE. Med det samme vi setter vår fot innenfor døra der, er det bare å glemme å tenke økonimisk. Det er så mye deilig der, at til og med jeg (som tross alt ER Fru Posesuppe) blir som en forvirret fis i en kurvstol der jeg flyr mellom reoler og hyller og ferskvaredisker og plukker på, tar på, lukter på, klemmer på. Min kone går rolig rundt med handlekurven, plukker med seg det hun skal ha ut i fra sin indre handleliste, snakker med folk bak disken, diskuterer kvaliteter på ost, prøvesmaker patè, vurderer, tenker og nyter, mens jeg er som en femåring; høyt og lavt. Jeg er den som kommer løpende med den ene godsaken etter den andre, fyller opp handlekurven med ting som ser godt ut og som vi ikke har bruk for i hele tatt, men som KAN HENDE kommer til nytte. Det er rett og slett MIN skyld at man blir personlig konkurs (og MÅ handle på Kiwi i ukedagene) etter å ha handlet der. (hun satte heldigvis foten ned da jeg falt i staver over en flaske Bling-vann med Swarowskikrystaller til 300,-, men jeg synes fortsatt den hadde tatt seg ut hjemme hos oss..)

Etter å ha kommet hjem fra Centra, er det som julaften å pakke ut det vi har kjøpt. Det er en fantastisk egenskap å kunne bli SÅ lykkelig over å ta ut noe fra posen, som man faktisk HAR kjøpt selv! Og når jeg vet hva disse godsakene skal bli til slutt, er det bare få plassert varene der de hører hjemme, hjelpe bittelitt til på kjøkkenet (det er ikke mye jeg får lov til, jeg har flaks om jeg får skrelle poteter..) ta på seg finkjolen, sminke seg litt ekstra og ta på en dæsj Chanel, pynte bordet etter alle kunstens regler, tenne stearinlysene og vente.

Noen ganger er det verd å vente. Min kones middager er definitivt verd å vente på.
Vi kan sitte bare vi to med en tre retters middag bestående av selvgravet hjortefilet til forrett, lammekoteletter fra hjemgården til pappa til hovedrett og hjemmelaget champagnesorbet til dessert. Og for ikke å nevne alle de delige vinene som er perfekt tilpasset hver eneste rett! Det å ha en kone som er genuint opptatt av mat og vin, har definitivt bare fordeler. De ti kiloene jeg har lagt på meg siden vi møttes, orker jeg ikke bry meg om engang. Tenk hvor mye kroppen min er verd, bare pga de deilige rettene jeg har spist!

Min kropp er et tempel av mange timers nytelse.
Livet er herlig.

En kommentar om “Fru Centra på Høvik

  1. Hør hør!Hun er altså et unikum på kjøkkenet. Og jeg er så glad for å få ta del i mange av de middagene. Og i dag skal vi på hyttetur og proppe i oss mat og vin til den store gullmedalje! Jeg har selvfølgelig tenkt på Fru Perez som beklaget sin misnøye over vin forrige helg. Som innebar 6 akevitt, så senga. Så mitt bidrag denne helga er prosecco, Champagne og Cava til du gulper gjær!Sees om et par timer!Suss suss fra Torgeir

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s