Fru Trafikksikker


Jeg skjønte jo fort hvorfor jeg hadde glemt støvlettene jeg fant i går. I og med at det er slike flotte cowboybootsstøvletter vi har med å gjøre så vet jo alle at de har lang tupp. Mulig litt FOR lang tupp. Jeg snublet meg med andre ord gjennom dagen. I trappa, i brostein, i tepper.. Det er et lite under at jeg ikke tryna så lang jeg var, og det er jo som kjent noen centimeter. Satt i sammenheng med at jeg løp hit og dit stort sett hele dagen så ER det faktisk et lite mirakel at ingen knær ble blå.

I dag derimot har jeg fornuftige støvletter på. De er for så vidt også noen jeg hadde glemt at jeg hadde. Jeg leverte dem til skomakeren i fjor og hadde helt glemt at de eksisterte. Tenk det.. Vi er jaggu meg privilegerte og bortskjemte som faktisk bare kan glemme sko til flere tusen. Og ikke la meg starte den der, kjære meg selv.. Jeg leste en reportasje om søppelfyllinga og Gjenbruksbutikken i Asker. Fy pokker vi har det godt i detta landet.

Apropos blå forresten. Jeg bor jo i en blå kommune, en veldig fin og bra kommune også, og i denne blå kommunen bor mange med fine biler som de kjører til den innbringende jobben sin hver dag. På strekningen Hvalstrand – Holmen har det blitt bygd et kollektivfelt. Noen hundre meter med milliondyr vei som skal hjelpe oss som ikke gidder stampe i kø i vår egen bil og heller la bussen kjøre oss trygt frem – og kanskje oppfordre folk som fortsatt står i kø og spyr ut eksos, til å tenke litt miljø og la bilen stå. (Bildet er lånt fra artikkel i Budstikka forresten. Rett skal være rett.)

Nå har det seg sånn at kjøremønsteret på den lille snutten av en vei, er endret, og så skeptisk som så mange er til å ta kollektivt (Eller snobbete, de finnes jo også. «Gidameg, jeg reiser vel ikke kollektivt!») sier det seg selv at det blir en ikke så alt for liten konflikt mellom bil og buss akkurat der veien deler seg mot Holmen. I bussfila står bilene som skal mot Holmen, i bilfila står bussen som skal ta opp folk i busslomma – innenfor kollektivfeltet der bilene står. Dere ser tegninga? Buss slipper av og tar opp folk midt i veien, fordi biler står i kollektivfeltet og passasjerene må gå sikksakk for å komme seg inn/ut av bussen. Jeg ser det ser mer komplisert ut svart på hvitt enn det gjør med det blotte øyet.

Det jeg vil frem til, er at jeg vedder joggesokkene mine (Joda, jeg har det jeg også. En høyre og en venstre) med rødbeter på (også på hatlista) på at det innen kort tid skjer en ulykke akkurat der.

Hvis noen som har med trafikk og sikkerhet i Asker å gjøre leser dette: Gjør noe! NÅ! Sånn at jeg slipper å si «hva var det jeg sa» og ikke minst – slipper å se noen bli kjørt ned av en bilist som snakker i mobilen, sminker seg eller skriver sms og ikke følger med. Dere vet like godt som meg at dette kommer til å skje hvis ikke noe blir gjort. Høst, mørkt, tidlig morgen, uoppmerksomme mennesker som ikke helt har våknet.. Say no more.

Og med det samme jeg er i gang: Det er reflekstid! Jeg har ingen å miste – det har ikke du heller!

God onsdag! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s