Fru Kjøpelysten


Jeg tror jeg skal fortsette å være fattig. Eller, ikke fattig da, for det har jeg jo aldri vært, men så rik som man kan bli av å henge på NAV, ergo ikke så veldig holden.

Nå har jeg vært ganske avslappet i flere måneder, selv om vi ikke har hatt en million dollars å rutte med (og det i seg selv er jo stressgrunn)men med EN gang jeg får en ordentlig arbeiders månedslønn, da KLØR det i Visakortet og jeg blir superstressa og skriver lapper over alt jeg MÅ huske å kjøpe! Hva da kjøpe?! Jeg trenger jo ikke det jeg har skrevet opp engang, det er jo rett og slett bare fråtseri!

Tenk om jeg hadde greid å sette av det jeg vet jeg kommer til å sløse bort nå, på en hemmelig konto, slik at jeg kunne bruke det den dagen det kniper litt igjen? Eller enda bedre, gi det bort til noen som TRENGER det? Hvor ble det av den der medmenneskelige greia alle er så full av før jul? Mistet jeg den?

Her skal det brukes! BRUKES, sa jeg! Jeg har sittet i hele dag og gledet meg til å komme hjem, hente bilen, suse bort på Holmensenteret og KJØPE noe! Samme hva, egentlig. Som jeg ser på lappene jeg har skrevet, er det jo bare fjaseri likevel. Ting jeg plutselig har så veldig behov for og som jeg ikke har savnet i det hele tatt før NÅ. Fordi jeg KAN kjøpe det.

Jeg er HELT umulig. Jeg skal gi kortene mine til konemor og be henne gi meg lommepenger. Jeg kommer til å komme hjem med førti strømpebukser i forskjellige farger, en haug med knestrømper, skjerf og miniskjørt. Det er DET jeg gjør. For jeg plutselig skal ha KVANTITET istedet for kvalitet, fylle opp skapet og ha ENDA mer å slåss med om morgenen?

På den andre siden så har jeg fortjent det. Jeg har fortjent å kjøpe meg noe nytt, jeg har fortjent å gå til frisøren, jeg har fortjent å «sløse» litt. Jeg har fortjent å tenke litt på meg selv. Ja det har jeg.

Likevel… jeg får en bismak i munnen. Jeg skal jaggu meg prøve – for en gangs skyld – å la være og kjøpe alt jeg ikke trenger, og bare det jeg VIRKELIG trenger. Som feks en ny julekjole. Ja for jeg har jo bare et dusin fra før, og de er tidløse og brukes en gang i året, men så hadde det jo vært hyggelig med noe HELT nytt?

Jeg har blitt forbannet av Mammon.
Ønsk meg lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s