Alt vi ikke MÅ!

Jeg har lært at frokost er det viktigste måltidet, og for en som ikke er spesielt sulten om morgenen så er det ganske plagsomt å måtte tvinge seg til å spise fordi «hvis ikke blir jo resten av dagen ødelagt!».

Og lunsj må man ha, og middag, selvsagt – og for ikke å glemme – mellommåltider, for å unngå lavt blodsukker og sinnarynka. Og så handler plutselig alt om å spise – og mat blir stress.

For en måneds tid siden hørte jeg med et halvt øre på radioen, og oppfattet noe om at det vi har lært rundt dette med måltider med hell kan tas opp til revurdering. Ørene mine inntok konsentrasjonsmodus, og jeg har sjelden vært så glad for å ha hørsel. Det jeg hørte var deilig musikk! Jeg MÅ ikke spise frokost, jeg MÅ ikke ha matpakke i veska for å unngå å bli så sulten at jeg blir sinna av det. Jeg MÅ rett og slett ingen ting – bortsett fra å lytte til kroppen og bruke hjernen!

Jeg vil ikke være en sau som følger flokken og konsekvent (av ren latskap) forholder meg til det vi har blitt matet med av råd fra skole, myndigheter og matindustrien. I hverdagen er det jo så innmari lett å bare gjøre det vi blir fortalt, fordi det går på autopilot og vi har det travelt og skal være effektive og tenke minst mulig fordi vi vil gjøre andre ting og dytter i oss noe med en gang det rumler i magen – for å være sikker på at vi «holder ut» hva vi enn holder på med.

Nå har jeg hørt podcaster med hun jeg tilfeldigvis hørte på radioen og jeg har kjøpt boka hennes. Og jeg har sluttet å spise frokost. Og mellommåltider. Og jeg virker! Jeg tror til og med at jeg virker bedre enn før.

Kroppen er et fantastisk maskineri, og nå skal denne maskinens prosesser få jobbe som de er tenkt til, uten stadige avbrytelser ved at jeg putter noe i munnen. Kroppen blir fornøyd og jeg blir fornøyd.

Og så er jeg så innmari glad for at noen setter spørsmålstegn ved ting vi alltid har gjort og avliver myter og dytter oss vennlig fremover!

Det ER altså ikke «farlig» å være sulten. Jeg blir ikke hangry fordi jeg har lavt blodsukker, kroppen regulerer faktisk dette selv og det er jeg som tuller det til ved å stadig fylle på med noe.

Takk og farvel til kjappe løsninger – og velkommen til bedre dager. 💚

XXX

Fru Perez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s