Djevelen på venstre skulder

Jeg er ganske flink på forventningspress. I arbeidssammenheng er det helt greit at jeg har det, fordi det hjelper meg med å levere det jeg skal, men på privaten kunne jeg godt vært foruten.

Ta jogginga mi som et eksempel. Det er nå straks to år siden jeg begynte å løpe regelmessig, etter å ha vært selverklært verdensmester i latmark siden midten av 90-tallet.

Av en eller annen grunn har ikke selve begivenheten i det at jeg rett og slett har BEGYNT Å LØPE og dominoeffekten det har gitt i god form, ny garderobe, bedre søvn og bedre helse, vært bra nok for forventningen.

Den lille djevelen på venstre skulder sier at jeg burde løpt kjappere, løpt mer, bry meg om resultater og statistikk og jeg må spurte, legge inn drag og trene kondis.

Men vet du hva? DRIT OG DRA!

Hvorfor i all verden er det ikke mer enn bra nok at jeg har endret livet mitt? Det er mye mer enn hva mange andre har gjort, hvis jeg skal være så barnslig at jeg sammenligner.

Jeg elsker å se på alt rundt meg, høre på lydene og oppleve noe mens jeg løper langs sti og vei. Jeg frigjør hodet mitt når jeg løper. Jeg skriver historier mens beina tar meg fremover og jeg legger til den vakre hagen jeg nettopp passerte, det flotte huset med en inspirerende løsning på ett eller annet, fuglene som synger for meg, flokken med rådyr som skvatt unna.

Det handler ikke om å perse og stresse med å få en bedre tid. Det er fullstendig irrelevant. Det handler om at jeg faktisk planlegger at jeg skal ut å løpe. At jeg gleder meg til å komme meg ut. At jeg faktisk kommer meg ut. Og at jeg ikke bryr meg om tid og maxpuls og resultater og sammenligninger og all annen statistikk som ANDRE bryr seg om.

Jeg bryr meg om det det jeg opplever. Det er DET som motiverer MEG, og det er jeg veldig glad for at jeg har funnet ut av.

Farvel forventningspressdjevel! 🌸

XXX

Fru Perez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s