Lys i gamle hus

Askelien er en gammel husmannsplass fra 1881. Opprinnelig var det bare stua, men flere rom kom til ettersom åra gikk og totalen endte på hele 59 kvadrat.

Her har mange familier bodd og det er spor etter levd liv både inne og ute. Om vinteren er det helt greit å ikke ha større plass, men om sommeren blir det litt trangt, og vi flytter ut. Jeg kan faktisk ikke huske sist vi satt inne ved spisebordet, alt foregår ute.

Hver morgen står jeg opp og er takknemlig for at vi hoppa i det og tok sjansen på å flytte hit. Det har vært mye jobb, og vi er langt i fra ferdig, men jeg liker tanken på at vi vedlikeholder noe som drengen på gården som lå i nabolaget den gangen, bygget og flikket på med sine egne hender.

Nå har konemor laget grønnsakshage og første avling med egne poteter og løk er tatt opp. Neste år blir det enda mer. Omgitt av skog og åker, rett ved sjøen og to minutter til Oslobussen – jeg kan trygt si at vi har funnet vårt paradis.

Og selv om denne teksten kanskje høres ut som en salgsannonse på Finn, så er det altså ikke det. Det er rett og slett bare en kjærlighetserklæring til noe så materialistisk som et hus.

Vi holder det levende. Vi tar vare på.

Det er en fin livsoppgave. ❤️

XXX

Fru Perez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s