Barndommens smak

Flaskene fra Oskar Sylte minner om leirskole på Solhøgda, svømming i elva, hus i høyballene, telttur i hagen, brus i nesa, stjernepose med barnetimegodt, klinkekuler og sølete grusveier, en bit av melkekartong festet med klesklype på eikene for å få motorlyd på sykkelen – og halvsju på tv.

Det er bra den gir så fine minner, for smaken er slett ikke like god som jeg husker den. Mulig den var så fantastisk fordi vi ikke fikk brus hver dag eller akkurat når vi ville? Hver flaske var jo en fest!

Det er noe å tenke på egentlig. Alt blir litt mer kjedelig og veldig mye mer hverdagslig dersom det bare er å kjøpe seg alt vi vil ha når som helst – fordi vi kan.

På den andre siden så er jo hver dag en fest, innerst inne! Det er alltid noe å feire og å være glad for, uansett hvor stort eller lite det er. Bare det å våkne til sol, for eksempel, det gjør meg feststemt.

Alt kan feires.

I dag skåler jeg i rødbrus.

XXX

Fru Perez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s