Oppdagelsesferd

Jeg oppdaget tilfeldigvis at NRK Klassisk spiller julemusikk i hele desember, og nå har jeg hørt SÅ mye fint som jeg aldri før har hørt!

I går ettermiddag for eksempel, da ble jeg sittende å høre på Klassisk Vorspiel med Per Sundnes og Frode Larsen. Det var sang og KORK og publikum måtte spille blokkfløyte, og det kunne vært grusomt – men ble fint. Det var rett og slett underholdende og vakkert å høre på, og jeg satt med fargeleggingsboka mi, nynna med, lo litt og kosa meg skikkelig, midt i den verste utfartsdagen i verden utenfor.

Jeg tror faktisk selveste julefreden kom på besøk et øyeblikk.

Jeg elsker å oppdage nye ting. I hverdagen går alt på autopilot og P4 spilles på badet, P1 på stua, P3 i bilen, P2 i øreproppene – hvis jeg ikke hører på en eller annen behagelig spilleliste på Spotify. I helgene går det i jazz, enten på NRK eller utvalgte artister. Og innerst i kroppen elsker jeg techno, men blir bittelitt stressa av å høre på det, så jeg sparer rytmene til jeg trenger dem.

Dagens julekalender er å tenke på at det ligger en hel verden av annet der ute, som vi i hverdagen ikke får tak i fordi vi haster avgårde, men som vi – når vi setter oss ned og puster litt, oppdager.

Det er glede det.

XXX

Fru Perez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s