Rebelske tradisjoner

Jeg er oppvokst med at juletreet ikke skal inn eller pyntes før lille julaften, og har alltid likt den tradisjonen. Det gir den ekstra lille tøtsjen på julestemninga – som alltid har kommet sammen med høytidelig tenning av lys og Sissel Kyrkjebø syngende i bakgrunnen.

Det er lenge siden jeg har pyntet treet i barndomshjemmet på lille julaften, nå er det egne tradisjoner som skal lages og eget hjem som skal til pers. Og selv om snøen og minusgradene mangler her i Asker, kommer stemninga snikende når kassene med julepynt tas ned fra loftet.

Vi kjøpte juksejuletre for noen år siden. Bittelitt ukorrekt, men samtidig i gjenbrukets ånd. Når nissen i supermanndrakt og de aller fineste julekulene henges opp, da blir det vakkert uansett.

Birger og Lauritz synes det var stor stas med et tre i stua, og har lovet høyt og tydelig at de ikke skal «vanne» det. To fjortiser i puberteten er ikke helt til å stole på, men jeg satser på at de holder ord. Det er tross alt snart jul og det blir ingen ekstra godbiter hvis de er rampete.

Flinke til å stille opp for fotografen er de i alle fall.

Dagens julekalender er gleden over eget hjem og egne tradisjoner. Litt vemodig og koselig på en og samme tid. Alt man en gang har lært ligger i bakhodet og blir med videre inn i eget voksenliv.

Og da føles det deilig rebelsk å pynte juletreet akkurat når man har lyst til det.

XXX

Fru Perez

2 kommentarer om “Rebelske tradisjoner

 1. Det er så hyggelig å lese blokken din nå i julen spesielt. Jeg har merket meg Lucialysestaken jeg har ønsket meg et par år – den er så fin og gir lys og trygghet i kveldene og natten som er så mørk nå. Jeg er en veldig jule”dame” – og det å pynte til jul er det “beste jeg vet” – nå har jeg ikke juletre – bare ute- fordi jeg flyttet fra huset mitt*barndomshjemmet” mitt i 2010. Jeg jeg nå bør i leilighet synes jeg ikke det blir plass til juletre – men det blir heller ingen virkelig julestemninng. Om noen virkelig forsto hvor i inderlig jeg savner det. Jeg kunne pynte huset på “autopilot” – alt hadde sin faste plass – og juletreet var den aller største gleden. Vel – nå er det bare slik, og den lille “sorgen” må jeg leve med . Jeg har en mann som synes det er en voldsom overdrivelse – som syntes det var pen, men altfor mye “styr”….. Nå må jeg prøve å lage litt jul uten og jeg håper det er noen barnebarn som vil arve all min vakre julepynt som de har vokst opp med hos meg …kassene er et skattkammer. Fortsatt god adventstid og jeg sier sikkert god jul i neste uke. Hils Birger og Lauritz fra Casper og meg. De er så fotogene – og hvor mye goddis må til for att de skal skal sitt rolig for foto. Ønsker dere en fin lørdagskveld. 🥰🎄

  Liker

  1. Jeg håper du rydder plass til et lite tre og tar frem skattkammeret ditt. ☺️
   Og Birger og Lauritz er helt enig.
   Ønsker deg ei god adventstid og ei god jul når den kommer. 🤶

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s