Julekalender

Jeg ble spurt i går om jeg har julekalender. Dette var i kantina og rett før jeg hadde fått den første biten med noe som kunne regulere min indre Alexis og få blodsukkeret stabilt igjen.

«Jeg har IKKE julekalender! Julekalendermafiaen har ødelagt all glede med julekalender, med stress og mas og om å gjort å ha den mest perfekte instagram-kalenderen og gir ungene enda flere ubrukelig ting som legges sammen med alle andre ting som ikke brukes og fyller opp søppelberget med ræl!»

Så tok jeg en bit av vårrullen min og ble med i en annen samtale. En time senere oppsøkte jeg de som hadde spurt meg om julekalender og sa unnskyld. Og forklarte at jo, jeg HAR en julekalender. Jeg har en julekalender jeg trenger.

Hver dag skal jeg finne en ting som gjør meg glad. Som gir meg indre glede og et positivt sinn. For selv om jeg «alltid» er blid og glad, så er jeg ikke det. Jeg er en skikkelig huggorm noen ganger. Og det hater jeg å være, og det er derfor jeg helst vil gjøre ting som gjør meg glad. For da er folk rundt meg glade også.

Her er «lukene» jeg har åpnet foreløpig:

1. desember: Migrena gikk over og jeg gikk en lang tur i frisk luft. Jeg møtte til og med to rådyr på min vei. Det var et ganske fint øyeblikk, og jeg var blid som ei sol etterpå.

2. desember: Jeg tuslet alene gjennom morgenstille hovedstad med julelys og julegater og julepynt og kjente at jeg elsker Oslo. Jeg vil alltid elske Oslo. Jeg blir aldri ferdig med Oslo. Det er en evigvarende kjærlighet, og jeg hadde det varme hjertet med meg resten av dagen.

3. desember (altså i går, hvor jeg var litt «ustabil»): Jeg spiste deilig ibericoskinke og manchego sammen med to av mine nærmeste og fikk renset ut all indre gruff – og avsluttet kvelden med en fantastisk Adam Douglas i Konserthuset.

4. desember: Jeg kjenner at den klumpen av gruff jeg hadde innvendig i går, var god å få ut. Det hadde samlet seg opp litt og nå er det borte. Dagens julekalenderglede er derfor VENNER. Venner som trykker på de riktige knappene slik at grumset på innsiden faktisk kommer seg ut og åpner rom som skal fylles med glade ting istedet.

Så joda.
Jeg har julekalender.

Og jeg vet at mange andre også har en julekalender med mening. Ikke alle har pakket inn ræl som havner i søpla. Folk flest gjør det beste de kan med de beste intensjoner, og det er det faktisk greit å tenke på av og til.

Ikke alt er krig og religion og politikk og slikt. Ikke alt trenger være så gjennomtenkt. Av og til er tanken bak å bare glede noen.

Og det får jaggu meg være bra nok.

XXX

Fru Perez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s