Tålmodig utålmodig

Jeg er bittelitt utålmodig. Og rastløs. Jeg har måtte lære meg til å ikke lese slutten av ei spennende bok først, fordi jeg ikke takler å sitte 300 sider i spenning før jeg får løsningen. Jeg tvinger meg selv til å se hele skirennet isteden for å bare vente på resultatet. Jeg strikker kun luer, og bare i en farge, fordi jeg blir ferdig på en kveld og kan bruke den dagen etter. Jeg ommøblerer ofte, fordi jeg vil ha forandring.

Her om dagen bestilte vi tre tonn med grus. Vi trengte påfyll i bakken ned til huset og på parkeringsplassen. Jeg sov nesten ikke natta før grusen skulle leveres, fordi jeg hadde helt fnatt for hvor mye tre tonn ville være og så for meg at dette ville bli et evighetsarbeid. Da jeg så hvor liten haug lastebilen hadde lagt igjen, kjente jeg meg lett som en sommerfugl.

Dette ville gå kjempefort!

Fire timer senere var bakken, plassen foran huset, parkeringsplassen og en vei rundt hushjørnet ferdig.

Og for en fantastisk tilfredsstillende følelse det ga å se at det vi gjorde utviklet seg til å bli noe! Ikke noe gørrkjedelig forarbeid, det var bare å fylle trillebåra, tømme og rake utover. Simsalabim, så var alt forandret.

Litt det samme er det med den nye fargeboka mi. Blanke ark, en haug med fargeblyanter, resultatet kryper fort fremover og jeg merket ikke at jeg har sittet stille ved bordet i flere timer – før jeg strekker litt på kroppen.

Kanskje jeg ikke er så umulig på tålmodighet likevel?

Jeg har hatt samme kjæresten i 16 år, jeg har jobbet på samme sted i snart 8 år (men en liten kunstpause for å finne ut at gresset ikke er grønnere på den andre siden), og jeg har bodd på samme sted i 12 år.

Så lenge noe beveger seg fremover og endres positivt underveis, kan jeg være så tålmodig som bare det.

Et lass med grus.

Ikke visste jeg at det kan føre med seg selvransakelse på en lørdags morgen.

XXX

Fru Perez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s