Evighetsprosjekt

Å bo i et hus fra 1881 er et evighetslangt prosjekt. Vi har alltid ei smørbrødliste av ting som skal gjøres, og normalt ville jeg vært bittelitt stressa av det (og litt lei), men i dette tilfellet er det faktisk (overraskende nok) ganske hyggelig. Det er noe konstant over det. Det er langsiktige mål og planer og ikke noe som brenner.

Det kan sees på som ei plukkliste å ta av hvis en dag skulle vise seg å være kjedelig eller rastløs. (Jeg kan seriøst ikke huske sist jeg kjeda meg, men det er ikke bare huset sin skyld.)

Og så er det litt spennende med ei slik liste, fordi prioriteringene endres, fargevalg endres, økonomien endres, arbeidslysta endres, byggeplaner endres, smaken endres.

Drømmene endres.

Tenk om vi hadde gjort alt ferdig med en gang vi flytta hit, hva skulle jeg da brukt tid på når det klør i fingrene? Trent? Shoppa? Kanskje. Litt usikker. Helst ikke.

Malt rommene på nytt? Det er kjedelig det! Bare jeg tenker på maskeringstape, snorker jeg litt.

Vi bodde i en ny og fin leilighet i Oslo før vi flyttet hit, og jeg har aldri vært så rastløs som da. Ingen ting å flikke på, ingen spiker å banke inn, ingen skeive konstruksjoner, ikke noe som knirka, ingen hage å vedlikeholde. Det var rett og slett en drittkjedelig kåk og jeg ommøblerte hele tiden for å kompensere.

Jeg er praktisk anlagt. Jeg liker å bruke kroppen. Jeg liker å snekre og banke og grave og løfte og herje. Jeg liker å jobbe så hardt at neglelakken flasser og rusk setter seg i lipglossen. Jeg liker det litt hjemmelaga og uperfekt – men jeg ELSKER det perfekte når håndverkeren er ferdig.

I høst skal det gule rommet få nye vegger og nytt vindu. Og det blir antagelig ikke gult igjen.

Kjøkkenet skal få en makeover med ny farge på vegger og skap.

En yttervegg må få et strøk før vinteren.

Resten sparer vi til neste år.

Det er viktig å ha noe praktisk å glede seg til.

xxx

Fru Pérez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s