God jording

Noe av det beste med å ha hjemmeferie, er at blomster og planter du brukte tid og kjærlighet på før sommeren, trives og gror fordi de får stell og oppfølging. Ingen visne knopper får henge med hodet, ingen røtter rekker å bli uttørket.

Jeg fikk endelig tatt noen avleggere fra mor Pilea i mai, og de har blitt SÅ store og flotte! De føles som små familemedlemmer som jeg må ta vare på, og avleggerne har allerede fått egne «barn» som jeg snart må sette i jord. En uendelig sirkel av grønt som gror og formerer seg og til slutt må gis bort for at vi selv skal få plass i det lille huset vårt.

Og «barna» som gis bort, de går jeg og tenker på om har det bra. Lenge etterpå.

Jeg kunne ikke forstå hvorfor besteforeldrene mine «tvang» meg til å luke ugress og absolutt ville ha meg med til å gjøre hagearbeid og lukte på rosene da jeg var lita, men jeg er dem evig takknemlig i dag.

Det har gitt meg en iboende glede og omsorg for alt som gror.

Og så god terapi som plante- og hagearbeid er! Er det noe som plager meg, bekymrer meg eller trenger betenkningstid, hjelper det å luke ugress, skifte jord på potteplanter, ta en runde med hekksaksa, klippe plena – eller det aller beste: Å få mulighet til å bruke sag eller øks og slite seg helt ut. Når jeg er ferdig da, er all verdens bekymringer løst og i orden.

I morgen starter arbeidslivet igjen, etter hele juli uten sminke, iført sarong og sommerhatt. Jeg vet det ikke tar lang tid før hverdagen er tilbake i sin gamle tralt, men i dag føles det litt uoverkommelig.

Heldigvis har jeg «spart» avleggerne, plenklipping og en liten hekk til i dag. Når jeg er ferdig med det, vil planer være lagt og hodet klart til ny dyst.

Og en sommer er jo ikke over fordi om slaraffenlivet må ta slutt!

Det er enda noen måneder igjen med jord under neglene.

xxx

Fru Pérez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s