Bevisstløs konsument

Jeg elsker brødskiver med ost og skinke på. Jeg elsker ALT med ost og skinke på. Jeg elsker ost og skinke. Punktum. Det er min favorittpåleggskombinasjon av alle pålegg, og jeg har det på matpakka hver dag.

Man kan jo ikke unngå å bli berørt av dokumentaren fra grisehusene (har ikke sett den, vil ikke, har god nok fantasi og kan lese), men heldigvis så vet jeg at ikke alle griser har det vondt. Og heldigvis vet jeg at ikke alle bønder er drittsekker. De fleste er det IKKE. De fleste bønder er glade i dyra sine og jobber døgnet rundt og året rundt for at dyra skal ha det godt og vi konsumenter skal få mat på bordet. De som ikke jobber for dyras beste bør lukes ut og fratas retten til å drive med dyrehold. Jeg kunne skrevet lenge og vel om dette emnet, men det er allerede skrevet mye. Jeg trenger ikke repetere. Det er viktig og det har kommet på dagsordenen og det er jeg glad for.

Tilbake til ost og skinke. Jeg har, som så mange andre, kjøpt «den vanlige skinka», det vil si den fra Gilde. EKTE kokt skinke. Den er norsk. Den er trygg. Den er ren. Den smaker godt og er alltid tilgjengelig i butikken. Jeg har med andre ord gjort det jeg kjefter på andre folk for at de ikke gjør: Tenker gjennom hva de putter i handlevogna og tar et seriøst standpunkt til hvem man støtter, hva man spiser og hvordan dyret har hatt det før det ble mat.

Skinka er ikke trygg lenger. Nå er jeg helt sikker på at jeg ikke vet at grisen jeg spiser har hatt et godt liv.

Kutte skinke helt? For noen er det et alternativ. Men jeg er ikke vegetarianer og jeg har heller ikke tenkt å bli det. Jeg liker skinke. Jeg liker kjøtt. Jeg vil ikke slutte å spise det.

Men jeg vil bli en bevisst skinkekonsument! Jeg er jo MEGET bevisst på alt annet av kjøtt, så hvorfor jeg har latt skinka gå under radaren er rett og slett bare latskap og ignoranse.

Jeg har ikke spist skinke siden forrige uke. Jeg tverrstoppet etter å ha lest alle skriverier om hvordan griseindustrien er, og bestemte meg for å ta tak i bevisstløsheten min.

I dag var jeg innom Rema1000. Det er ikke min nærbutikk, og jeg handler derfor sjelden der. De har produkter fra Kolonihagen, og blant produktene er kokt skinke fra økologiske glade griser fra Vestfold og Hedmark.

Jeg hamstret litt.

Og så spiste jeg ei stor skive med deilig kortreist brød laget med urkorn og kjærlighet, norsk smør og ost – og glad gris fra Andebu.

På veldig mange måter: Aldri har en blings smakt så godt.

xxx

fru Perez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s