Kvinnpower

Telefonen spilte trudelutten som fortalte meg at klokka var 05.00. Lauritz våknet ved siden av meg og gjespet så det knaket, og Birger kom krypende frem fra mellom putene, strakk seg og var klar for ny dag.

(Ja, vi har resignert. De ligger i senga vår om natta. Nattesøvn trumfet «de skal ligge på eget rom!». Vi får ta en runde til høsten igjen.)

Jeg slepte meg ut av senga, åpnet ytterdøra og kommanderte dem til å gå ut å tisse. En tur var uaktuelt. Helt til jeg kom til å tenke på at Lauritz bæsjer på kjøkkengulvet hvis han ikke er ute en stund. Jeg ble stående foran jakkene i gangen å stirre, så trøtt at jeg var ute av stand til å forstå hva klesplaggene skulle brukes til, da konemor kom tuslende ut fra soverommet med bustete hår og hettejakke.

-Kan jeg få låne den jakka du har på deg?

-Hvorfor det? Det henger jo mange her?

-Jeg finner dem ikke. Jeg skal gå en tur rundt huset med hundene, jeg orker ikke noe annet i dag.

-Joda, kåmån, du vet du digger det når du har kommet deg ut. Kle på deg nå.

-Åhhhhh! (sutrende grynt) Faen. Jeg hater dette.

-Neida, du gjør ikke det. jeg skal lage kaffe til deg til du kommer inn igjen.

-Lag den sterk!

Jeg kledde surmulende på meg ett eller annet og gikk komatøs ut sammen med gutta. Etter ca 100 meter pusta jeg dypt inn den deilige duften av sommermorgen etter regnskyll, løfta blikket og tenkte i mitt stille sinn at konemor har rett. Jeg liker dette! Selvfølgelig liker jeg dette, ellers hadde jeg jo aldri giddet gjøre det måned etter måned.

Bak en sterk kvinne står det en annen sterk kvinne.

Som dytter.
Og lager svart kaffe.

Og minner meg på at neste torsdag er jeg på sommerferie og vekkeklokka skal være avslått i fire uker.

xxx

Fru Pérez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s