Sirkus Perez

Å ha to små firbente på 13 måneder er utrolig koselig, men det er også veldig slitsomt. Vi hadde helt glemt hvor mye jobb det er med valp, og hvis noen sier en gang til at det ikke er forskjell på å ha en og to, da kakker jeg dem i hodet med noe hardt. To er faktisk dobbelt så mye.

Det går stort sett fint å være snart 50 år og «småbarnsmor», men innimellom røyner det på. Som når Birger plutselig ikke vil sove om natta.

Noen uker etter at vi fikk Lauritz, flyttet han og Birger inn på eget rom. (Frem til da hadde de ligget i hvert sitt bur inne på vårt soverom om natta.) Vi rigga til gjesterommet, fylte opp med puter og pledd og alt slikt som de elsker å krølle seg inn i, og gledet oss over endelig å kunne sove ei hel natt uten å bli vekket. Det gikk fint i starten og vi har hatt mange rolige netter uten «En av dem må på do, nå er det DIN tur til å slippe dem ut!», men nå har det altså skjedd noe.

Birger nekter å sove.

Vi legger oss som vanlig, de inne på sitt rom og vi på vårt, og det er en deilig stillhet i ca to timer. Da begynner junior å «gråte». Og en valp som gråter er forferdelig å høre på, så det er jo helt umulig å bare ignorere. Vi vet at han vil opp i senga vår og at det er den aller enkleste løsningen, bare slippe dem inn til oss og så heller tåle å bli tråkka på, snorka på, slikka på og sparka på av to firbente som skal ligge mellom og oppå, men det ER aller best å sove alene. Så vi holder oss knallharde.

Løsningen er at jeg tar med meg dyne og pute og legger meg inne hos gutta. Full jubel fra de firbente, litt dempet jubel fra meg og et stort snork fra hu som ligger igjen i dobbeltsenga.

Hadde det ikke vært for at de er så forbannet søte, hadde det antagelig rabla for meg å få ødelagt skjønnhetssøvnen over så lang tid, men de redder seg inn gang på gang med å være verdens fineste og beste og gi så mye kos at det er til å bli sprø av.

Det er kanskje det har jeg blitt.

Sprø.

I så fall er det ganske greit å være sprø.

gutta3.jpg

xxx

fru Perez

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s