Fra tre til fire

Vi hadde pakket bilen for minst tre uker på loffen og den var fylt med telt, ny oppblåsbar madrass, sovepose, dundyne (jeg nekter å ligge i soveposen min, den har ikke åpning til beina nede og da får jeg klaustrofobi), puter, pledd, kjølebag, fiskeutstyr, Børre og klær til en hver anledning; dvs alt fra ullstillongs til finkjole. Sommerhatten var på, bensintanken var full, kjølevæska sjekket, olja peila og spylevæske påfylt, kort sagt: Vi var klar for sommerferie!

Kjøreplanen (som jeg hadde laget i excel, med avstand og tid, og som var gjennomgått og godkjent av oss begge) var at vi skulle starte i Farsund, kjøre videre til strendene på Jæren og bo i telt der noen dager, ligge på hotell i Bergen og slå opp telt i Loen – før vi endte opp på hytta på Nordmøre.

Det begynte ganske pent med Lomsesanden Camping rett utenfor Farsund. Vi fikk en fin plass, rett ved sandstranda og med avstand til naboen. Teltet ble satt opp, madrassen pumpet full (litt for full skulle det vise seg) og spekeskinke og potetsalat ble fortært til middag – før dagen ble avsluttet med solnedgang på et svaberg. Livet var perfekt.

Den første natta ble selvsagt et helvete. Som nevt hadde jeg pumpet madrassen for full, så den var hard som stein – noe jeg ikke forsto før Konemor måtte på do midt på natta og jeg ble liggende i en litt mykere og behagelig stilling. Dessverre hadde jeg sovnet før hun kom tilbake, så jeg fikk ikke sagt noe om at vi burde ta ut litt luft.

Vi overlevde natta. Konemor hadde frysi i soveposen, jeg var dau i ene hofta og alt var egentlig helt normalt. (Vi hadde enda aldri opplevd en god natt i telt på det tidspunktet.) Det var full enighet om å selge alt utstyret og avskrive teltlivet en gang for alle, men så fikk vi oss et kaldt morgenbad, laget eggerøre på stormkjøkkenet jeg fikk i konfirmasjonsgave i 1987 og drukket en deilig kopp pulverkaffe, og plutselig var det ikke så verst likevel.

Natten etter drakk vi en (stor) dråpe konjakk før vi la oss, sovnet meget godt på en myk madrass, delte dyne og våknet uthvilte og overrasket – og bestemte oss for å beholde campingutstyret. Inntil videre.

Det endret likevel ikke det faktum at vi mellom natt en og natt to hadde tatt en rimelig stor beslutning som ville være avgjørende for videre teltferie. Oppdretteren som Børre kommer fra, bor ikke langt fra Farsund, og vi var der på besøk mellom natt en og natt to – noe som endte med at vi pakket sammen teltet, sjekket inn på hotell i Kvinesdal, spiste en bedre middag og drakk champagne, avsluttet luksusen med hambuger med ostepop til lunsj (du milde måne for en nydelig kombinasjon!) – før vi kjørte til oppdretter og hentet vårt nye familiemedlem: 8 uker gamle Liljeskogens Dedicated Tritoma, til daglig kalt Birger.

Det ble hele tre dager på loffen – og resten av ferien ble tilbragt hjemme. Med myk madrass, varme dyner, fullt kjøleskap, morgenbad, midt på dagen-bad, kveldsbad – og to firbente bestevenner løpende rundt i beina på oss.

Den aller beste avgjørelsen.

page.jpg

xxx

fru Perez

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s