Utfordring fullført!

Da var vårens vakreste eventyr fullført! Og det har jo faktisk vært et lite eventyr. Hver arbeidsdag i mai har jeg trent før jobb, og selv om det har vært helt forferdelig å stå opp i femtia, har jeg karra meg opp, kommet meg ut og jeg har gjennomført.

Til sammen har jeg løpt og sykla 117 km. Ikke all verdens i den store sammenhengen, men for en som til vanlig ikke trener, er det i alle fall MYE bedre enn ingenting!

For hver kilometer skal jeg gi 10,- til forskning på ME/CFS og kjapt regnet er det 1170,- . I tillegg til dette har jeg en fjelltur sammen med Konemor, en dag i senga med omgangssyke, et morgenbad – og litt ekstraservice fra meg sjæl fordi jeg synes dette er et utrolig viktig felt å bidra på – så totalt vil jeg gi kroner 1500,-.

Disse 1500,- har jeg faktisk slitt for med stor glede og iver – og tårer i øynene. Jeg har tenkt på alle de som ligger «innesperret» og ikke kan være med i LIVET, som er bundet til å oppholde seg i senga, i sofaen eller i en stol, som blir sengeliggende i 22 døgn etter å ha vært tilskuer på en forestilling. TJUETO DØGN! For å prøve å komme seg litt igjen! De som ikke får fullført skole, ikke kan jobbe, ikke får vært sammen med de de er glade i, ikke får vært sosiale, som ikke kan gjøre en dritt annet enn å ligge med ørepropper og øyemaske og stenge alt ute. For de som må bli matet med sonde fordi de ikke har krefter til å tygge.

For de som ligger der, år etter år etter år og ikke blir prioritert i køen av andre mer «viktige» sykdommer.

Og ikke nok med at de ikke blir prioritert – i tillegg blir foreldrene til barn med ME meldt til barnevernet av uvitende voksne som tror at de lar ungene sine «være late»!? Og voksne blir mistenkeliggjort og oppfattet som hypokondere og latsabber – og får beskjed om å ta seg sammen!? Hva ER galt med folk? Ingen vil frivillig ha dette! Ingen vil frivillig være syk eller ikke være en del av samfunnet! Å ha ME/CFS er ikke fake news, det er alvor!

Jeg synes ME er en så forferdelig sykdom at jeg ikke kan få sagt det høyt nok til de som ikke er like engasjert. Det trengs drahjelp fra oss som er så heldige at vi kan sprette rundt og gjøre akkurat hva vi vil! Fra oss som tar energien og friskheten vår som en selvfølge. Det trengs fokus og forskning og opplysning og kunnskap.

Og det håper jeg at jeg har bidratt til med denne utfordringen og innsamlingen.

Takk for alle heiarop underveis!

Og vil du også være med å bidra, kan du vippse ønsket beløp til 22609 eller send SMS til 2380 for å gi 100,-.

Litt kan bety alt.

💙

xxx

Fru Pérez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s