#MEdHjerteForME

Jeg gikk en lang tur  i skog og langs sjø med nye joggesko i går kveld, og mens jeg hørte på fuglevitter (De er helt gale om dagen! Jeg kan ikke huske at de har vært så ivrige noen gang, har de savnet våren like mye som meg?) og passet på å ikke plumpe i gjørmehull, steg inspirasjonen og jeg så konturene av noe veldig bra. Innen jeg var hjemme var det nesten helt klart for meg, og etter en lufting av ideen og en rådgivingsprat i heimen, ble detaljene spikret.

Årets «trene hver dag før arbeid i en hel måned»-utfordring, skal i år handle om noe annet enn meg selv.

I år skal jeg gi 10 kr for hver kilometer jeg greier å gjennomføre i mai, til ME-forskning.

Jeg kjenner mange som har fått ME – både barn og voksne. For en som ikke er fullstendig utdannet innen legefeltet (jeg ble bare legesekretær) er det vanskelig å forstå forskjellen på ME og kronisk utmattelsesyndrom, men hvis jeg forholder meg til det jeg leser i Store Norske Leksikon så er jeg innafor hvis jeg snakker om det som èn lidelse.

ME er en av de aller verste sykdommene jeg vet, og jeg synes at det er helt forferdelig at det ikke finnes noen kur eller en quickfix eller noe som kan hjelpe. Jeg blir så berørt av historiene jeg hører at jeg MÅ gjøre noe.

Det kan hende det høres galt ut (og jeg har nevnt det før) men noen ganger når jeg siter meg gjennom joggeturene, bruker jeg de jeg kjenner som er rammet som en motivasjon til å komme meg gjennom økta. Jeg vet at jeg kjenner alt for mange som skulle gitt en fot for å kunne hoppe og sprette rundt slik som jeg helt ufortrødent gjør, og at jeg da skal sitte på ræva og være lat – når jeg har en kropp som fungerer som en Koenigsegg, det er helt absurd.

Så denne våren skal jeg løpe for dem! Jeg skal løpe for alle de jeg kjenner som ligger i mørke rom og ikke engang tåler lyden av fuglekvitter. Jeg skal løpe for de som har så vondt at det alltid kjennes ut som en evigvarende, dirrende tannverk i hele kroppen. Jeg skal løpe for de som ikke kommer seg på skolen og på jobben. Jeg skal løpe for de som ikke kan være sosiale med venner og familie fordi det tar den energien de må bruke for å greie å gå fra senga til toalettet og tilbake. Jeg skal løpe for de som ikke møter forståelse for siutasjonen. Jeg skal løpe for de som er drittlei av å snakke om sykdom når de først har energi til å snakke med noen. Jeg skal løpe for de som bruker alle krefter på å få NAV til å forstå. Jeg skal løpe for de som ikke kommer seg ut av senga. For de som ikke tåler lyd, lys eller berøring. Jeg skal løpe for de som gråter hver dag. For de som er ensomme på grunn av sykdommen sin. For de som er alene i kampen. For de som mister motet.

For de som mister livet.

Jeg begynte å forske litt på hva som finnes der ute, og min private utfordring ga plutselig enda mer mening når jeg oppdaget at det er en kampanje i gang. Kampanjen heter #MEdHjerteForME. Den er dratt i gang av Millionsmissingnorway, som er den norske delen av en global aksjon for likeverdig behandling av ME-pasienter. Inntektene fra kampanjen vil inngå i ME-forsknings tildeling til forskningsprosjekter i 2018.

Pereztrimmen har fått en dypere betydning og 1.mai er startsskuddet for årets utfordring.

La oss håpe at denne kroppen på 46 år fungerer like godt som den bilen jeg i mitt overmot sammenligner den med, og at kronene ruller inn til viktig forskning!

Klar, ferdig – løp!

DJgcAEUWAAArXbf

xxx

fru Perez

#MEdHjerteForME

2 kommentarer om “#MEdHjerteForME

  1. Så flott at du gjør dette . La oss håpe at du starter en ny treng og at mai måned blir en måned for ME syke hvor friske folk går milevis for ME saken og for sin egen helses skyldt. Jeg er selv me syk og idag gikk jeg 59 skritt . Så jeg samler mine skritt fra idag og skal se hbor mye jeg klarer i løpet av april og mai . Klem

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s