Frigjøring av hjerneceller

Det er en ting som er like sikkert som at våren kommer hvert år, og det er at jeg på ett eller annet punkt får en overdose av et sosialt medie. Det er ei stund siden sist nå, men på onsdag kom den. Den eksplosive følelsen og den akutte trangen til å rydde opp og kvitte meg med noe som stjeler konsentrasjon.

Jeg er jo (bittelitt) impulsiv av meg og folk begynner å bli vant til at jeg gjør ting litt i kampens hete, og takk for det tenker jeg da, for jeg kommer jo alltid luskende tilbake på et tidspunkt. Det har vel aldri skjedd at jeg har slettet en sosial konto og aldri kommet tilbake.

Denne gangen var det Snap som fikk unngjelde.

Noen av oss er av den typen som liker å dele. Dele mye. Eller prate. Eller skrive. Alt for mye. Alt for ofte. Vi greier ikke begrense oss. Det blir som en avhengighet. Ikke så mye for likes og hjerter sin del, kanskje – mer for den vissheten om at man får noen til å le eller smile i andre enden.

Litt «den største gleda du kan ha det er å gjøre andre glad»-avhengighet – hvis det går an? Og så er det dette med at det bare er noe innvendig som MÅ ut. Og når delemulighetene er tilgjengelig hele tiden i alle mulige varianter, da sier det seg selv at det kan bli en vane.

En dårlig en.

Og ikke minst: det blir mye som tar konsentrasjonen.

Nå om dagen trenger jeg konsentrasjonen min til andre ting. Jeg skal sertifiseres og kurses og pugge og lese og tenke og bli klokere og smartere og lære nye ting. Og når noe skal inn, da må noe ut.

Slik fungerer det i et overfylt klesskap. Slik fungerer det sikkert også i et overfylt hode.

 

408243-Kris-Carr-Quote-Make-space-in-your-life-space-for-health-and.jpg

xxx

Fru Pérez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s