Tanker i mars-fart

Jeg så gjennom min egen Instagram i dag og konkluderte med at livet det siste halve året har bestått av gråvær, mat, soloppgang, solnedgang og kaffe.

Det er ikke den verste sjelelige gleden man kan ha det, men jeg synes det begynner å bli vel ensformig. Og ensfarga.

Mars er hard i år. Den har gått utrolig treigt og tviholder på svarthvite dager. Hele vinteren har vært hard. Kald og mørk. Den har tæret på humøret  (mer enn vanlig, jeg pleier være litt tung i vinterhalvåret) og jeg har brukt mye energi på å ikke bare resignere og skli ned i et svart hull. Noen dager har jeg tenkt at «fy farao så drittlei jeg er av å tenke positivt!!» Med doble utropstegn bak. Hvorfor skal JEG alltid være så forbanna plagsomt positiv?

Akkurat som om det noen gang har vært noe negativt. Aldri. Aldri har det å se halvfulle glass kontra halvtomme vært feil. Å starte dagen med å tenke på bra ting, høre på god musikk, gå en tur i kulda, se et ekorn i skogen, oppleve en fin soloppgang eller drikke en god kopp kaffe og være glad for livet – aldri har det vært galt for hodet og hjertet.

Jeg sto her en morgen og funderte over meningen med livet. Hva som er meningen med MITT liv. Hvorfor ble akkurat jeg født? Og så tenkte jeg som så, at ok – jeg blir aldri rik og berømt og tynn og får langt, fyldig, vakkert hår – men en ting har jeg som jeg skal verne om med all min makt, og som jeg ikke er flau av å være stolt av, og det er akkurat det jeg har vært litt sur på i vinter: Evnen til å tenke positivt.

Tenk å være sur på noe så bra! Når konklusjonen min er at det er akkurat den evnen som er grunnlaget for min eksistens her på jorda:

Å spre glede.

Ikke mer, ikke mindre. Ikke noe press, ikke noe prestasjonsangst, det er bare rett og slett en av grunnene til at jeg eksisterer.

Tenk, noe så enkelt.

img_5305.jpg

xxx

Fru Pérez

En kommentar om “Tanker i mars-fart

  1. Jeg er glad for at akkurat du fikk i oppgave å spre glede! At du i tillegg putter penger på refleksjonsautomaten hos folk er heller ikke en dårlig bivirkning. Hilsen hun som blir glad av daglige kaffebilder men litt irritert av daglige skisporbilder. Jeg innser herved at skisporene kan ha glad effekt på andre😉.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s