Ragtime!

I går var vi i Sandvika Teater for å se vår gode venninne Marianne spille rollen som aktivisten Emma Goldman i broadwaymusikalen Ragtime, og for en fantastisk opplevelse!

Jeg vet jo at Marianne er dyktig, hun sang tross alt i bryllupet vårt og er utdannet i sang, men likevel. Både hun og de andre i Bærmuda greide å forføre, imponere, overraske og engasjere meg så mye at jeg måtte frem med snytefilla flere ganger.

Historien foregår i Amerika tidlig på 1900-tallet. Den inneholder rasediskriminering, kvinnediskriminering,  innvandring, klassereiser og den viser hvordan immigrantene var med på å skape samfunnet i det forjettede land.

Historien er dessverre fortsatt realistisk den dag i dag, det er bare å se seg rundt og sjekke #meetoo. Det er bare å se nyhetsendinger om overfylte båter med drømmer om et bedre liv. Det er bare å lese kommentarfeltene på Facebook.

Jeg skvatt da n-ordet ble brukt første gang i forestillingen, og tenkte automatisk «men de KAN jo ikke si det!» og da slo det meg hvor lett det egentlig er å endre på noe. Hvor enkelt det for eksempel er å eliminere uønskede ord fra språket. Hvor lett det er å omstille seg når noen ber om å ikke bli omtalt på en måte som gjør vondt. Jeg vet at mange fortsatt er sur fordi pappan til Pippi nå heter sydhavskonge, men get over it. Livet går heldigvis fremover, til tross for noen slag i trynet innimellom.

Hvis du ikke har planer i kveld eller i morgen kveld, foreslår jeg en tur til Sandvika. Jeg tør påstå at dette er en av de tingene du vil angre på at du ikke brukte tiden din på.

Billetter kjøper du her.

26907475_10159956452780010_311268099729965223_n

xxx

fru Perez

(som ikke er sponsa, men bare veldig glad for å kunne dele fine opplevelser helt gratis.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s