Kjerringa og julekvelden

Tre dager igjen til jul, sa de på radioen i dag. Og selv og jeg har hatt en psykisk nedtelling i flere uker, kom det likevel litt brått på.

Litt som jula som kom på kjerringa eller hvordan det nå enn var det der.

Ukene før jul er nesten litt surrealistiske. Hjemme er det meste på stell, men det er ikke akkurat min skyld. Prosjektleder Konemor Pérez har full oversikt og tildeler meg oppgaver som jeg huker av etter hvert som jeg gjennomfører. Hun gjør hjemme det jeg gjør på jobb, og når man ser på det med de brillene blir jeg så UENDELIG glad! For jeg vet jo hvor mye stress det er på jobb for å få ting ferdig før jul – hadde det vært stress hjemme i tillegg… hjelpe meg.

Jeg har ofte ikke igjen flere hjerneceller når jeg kommer fra Oslo på ettermiddagen, og går på autopilot. Det må være forferdelig irriterende for den andre halvparten som faktisk greier posisjonere bruk av hjernekapasiteten og spare litt til hjemmebruk.

Nå høres det jo ut som om jeg er helt ubrukelig hjemme, men jeg er altså ikke det. Jeg er bare ikke prosjektleder der – med mindre det kommer til ommøbleringer og pynting og impulsive ting som selvsagt bare MÅ gjøres.

I år skal vi feire jul hjemme i Askelien for første gang i historia, og kjøleskapet er fullt og juletreet satt klart til å pyntes og juleflamingoen er byttet ut med en juleelefant og i det hele tatt så begynner det å lagas mot de aller fineste dagene i vinterhalvåret. Og for ikke å gi kona kred for hele julehuset; jeg har altså bidratt.

Dagens julekalenderglede er likevel kona mi. Og alle andres koner og menn som holder styr på fortene hjemme. Som vet når det er tomt for noe og gir beskjeder om hva som skal gjøres. Uten disse hjemmeprosjektlederne hadde det blitt mye halvveis rundt omkring.

xxx

Fru Pérez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s