Ut av navlen-opplevelse

Det har blitt en tradisjon for meg dette, å overvære Kvindelige Studenters Sangforenings luciakonsert i Oslo Domkirke.

En fantastisk start på dagen, med dempet lys, nydelig sang og balsam for sjela før arbeidsdagen tar fatt.

Hadde det ikke vært for alle som til stadighet løfter armene, med lysende skjermer, lyd og blitz som skjærer gjennom stillheten, hadde opplevelsen vært tilnærmet perfekt.

Jeg elsker å ta bilder selv, det vet alle, men jeg kjenner for pokker min besøkelsestid! Det er ikke alltid det passer seg å ta bilder. Og hvis du ikke forstår at du kan dempe lyset på skjermen, slå av lyden og blitzen før du knipser i vei – da kan du i alle fall la den smarte telefonen din ligge i lomma.

Hvis alle de som sitter som zombier med hendene foran seg hadde visst hvor forstyrrende de er for ANDRE, håper jeg virkelig de hadde tenkt seg om ti ganger.

Men det er det som er det triste.

De bryr seg ikke.

Dagens julekalender er ingen glede. Det er en tristhet fordi folk ikke kan ta hensyn til andre. Det er en tristhet fordi så forbanna mange alltid tenker på seg selv først, hele tiden.

Så lenge JEG får sitte. Så lenge JEG får ta bilde. Så lenge JEG kommer først. Så lenge JEG får.

Så lenge JEG. (Jeg har tross alt betalt inngang og jeg støtter Leger uten grenser og sorterer søpla.)

Det er til å grine av.

Mitt nyttårsforsett for neste år: Jeg skal si fra til disse folka. De som presser seg foran i køen, de som skravler under konserter, de som tar bilder med lyd og lys og ødelegger andres opplevelser, de som prater høyt i telefonen i stillesoner, de som kaster søpla på gata, de som dulter deg overende og går videre, de som aldri gjør noe for andre, de som tror at verden bare kretser rundt dem selv.

Jeg skal fader meg si fra, selv om jeg blir upopulær.

Så ble det en glede i julekalenderen likevel: Jeg har blitt så gammel at jeg tåler det. Å bli upopulær.

xxxFru Pérez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s