Påfyll av stillhet

Noe av det aller beste jeg vet, er å våkne til en ny dag.

Selvsagt, når jeg har rangla og ikke har lagt meg tidlig som jeg pleier, er det ikke så deilig – men jevnt over etterstreber jeg å legge meg slik at det er godt å våkne igjen. Nå skal det sies at jeg digger å legge meg også, i alle fall i min egen seng, så jeg kan vel egentlig konkludere med at jeg har et godt forhold til både søvn og våken tilstand.

Det aller beste er helgene. Å våkne tidlig i helgene, lage kaffe og krype opp i senga igjen sammen med uleste aviser og magasiner – og ha en lett snorkende kone og hund liggende på hver sin side av meg, det er gull verdt.

Den roen som er før alle våkner. Den roen som er ute, i huset, i meg, på internettet, på radioen.. den roen som er når det ikke SKJER noe.

Den deilige stillheten.

Hadde det vært for 20 år siden hadde jeg sagt at det var GØRRKJEDELIG å ligge sånn og vente på at verden skal våkne.

Nå kan jeg ikke huske sist jeg kjeda meg.

Dagens julekalender er den helt gratis luksusen det er å kunne unne seg en stund i stillhet – spesielt i disse dager hvor det piper og uler og plinger og plonger og prates og skriker og smeller og bråker og det er lyd hele tiden over alt.

Stillhet er undervurdert som medisin.

xxx

Fru Pérez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s