Glad glede

Hvert år har vi syv jentene i Snubleklubbens Skamløse Søstre julebord, og hvert år gir vi hverandre en liten julegave som pakkes opp etter middag. Ikke noe store greier, en liten oppmerksomhet bare. En koselig tradisjon.

I år var tiden moden for å bruke pengene på noen som ikke har alt fra før. For det har vi jo, uansett hvordan vi vrir og vender på det. Og det basale vi ikke har, det kjøper vi oss.

Vi ble enige om å støtte noe lokalt og legge til litt ekstra, og i år gikk pengene til Kirkens Feltarbeid i Asker. De gjør så mye godt for folk som faller utenfor at de fortjener all den støtte de kan få.

Da jeg klikket avgårde beløpet kjente jeg den gode følelsen man bare får ved å gjøre noe for andre. Ikke en selvgod følelse og trangen til å slå meg på brystet, langt i fra. Den er dypere enn det og betyr uendelig mer. For det er ikke bare er forslitt uttrykk, det ligger noe veldig verdifullt i at den største gleda vi kan ha, det er å gjøre andre glad.

Det er dagens gratis julekalenderglede: Å gjøre andre glad.

Jeg tror at det er noe av meningen med livet. Uansett årstid og høytid. Uansett hva du gir.

Alle trenger å bli sett.

xxx

Fru Pérez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s