Endelig julepynt!

Endelig! Endelig er 1. desember her! Endelig er det lov til å begynne å pynte hjemme, sette frem lys både inne og ute – og på søndag: henge opp adventstjerna.

Joda, jeg vet at mange har gjort mye av dette allerede, men jeg er gammel og ble født for lenge siden og jeg har lært at man skal vente med visse ting. Det er litt av sjarmen og det deilige med jula det, at man har noe å se frem til. Spiser man hele kaka på en gang må man spise smuler de andre dagene. (På den andre siden er jo jeg tilhenger av å spise det beste først, i tilfelle noe skjer og man faktisk ikke FÅR spist det som var best.. Den er litt tricky den der, gitt.)

Pyntes juletreet i begynnelsen av desember mister det noe av prakten sin, spør du meg. Men det er sjelden noen spør, fordi de har lyst til å bestemme selv og gi beng i gammeldagse regler fra en annen tid. Og det er helt greit det også. Jeg vil jo for all del ikke krenke noens rett til å gjøre som de vil.

I dag tente jeg lysestakene i vinduskarmene. I går kjøpte jeg nesten ferdig alle julegavene. (Legg merke til nesten, jeg har nemlig den beste igjen – konemor sin! Den tar alltid litt tid og jeg er like spent hvert år på hva jeg ender opp med. Og om jeg treffer blink.)

Da er det bare å nyte tiden fremover med julebord, julekonserter, julepynt, julesanger, juleavslutninger, julelys og julekaker, da!

DET gir julestemning, det!

Den første julekalenderluken og dagens helt gratise juleglede: Å kunne elske desember med lave skuldre og samtidig ha mye å ordne med og glede seg til.

xxx

Fru Pérez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s