Språkrøre

Da jeg var i Milano på denne tiden i fjor, ble jeg SÅ imponert over meg selv at jeg holdt på å besvime.

Jeg ankom hotellet og slo på tv’n på rommet (for å ha litt selskap, jeg liker ikke å bo på enkeltrom) og ble rett og slett helt satt ut – fordi jeg forsto hva nyhetsoppleserne sa! Helt uten å noen gang ha lært italiensk. Uten noen gang å ha vært i Italia!

Jeg vil dra den så langt at jeg et øyeblikk trodde at jeg muligens var et vidunderbarn uten at noen hadde oppdaget det.

Jeg var altså så fornøyd med meg selv at jeg smilende svinsa rundt på rommet, hengte opp klær og laga meg en kopp kaffe for å sette meg ned å se på TV og skikkelig gni inn det faktum at jeg kunne et språk uten å ha lært det.

Så oppdaget jeg at det var en spansk kanal.

Nei, jeg kan ikke spansk heller.

Jeg følte meg litt flau da, og jeg var i alle fall glad for at jeg hadde rom alene.

(Joda, jeg forstår litt spansk, men nei, jeg KAN ikke spansk. Men jeg forstår tydeligvis nok til å tro at det er italiensk…)

God fredag!

xxx

Fru Pérez

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s