Stein hakke toillat!

Jeg har slitt med noe i de indre organene i noen år, uten helt å forstå hva som var problemet. Jeg har høy smerteterskel, er «aldri» syk, synes prat om helse er søvndyssende – og det skal være alvor hvis jeg går til legen (det går jo over av seg selv, ikke sant?). Etter en CT for å sjekke noe helt annet, fant de ut at jeg hadde gallestein. 

Ikke bare en liten en, det var et helt steinskred der inne! 

I dag ble hele galleblæra fjernet, og før inngrepet sa kirurgen at jeg skulle få med meg steinene hjem «for å sette på peishylla». Jeg mente det ville bli en dyr operasjon, ettersom jeg da måte bygge peis først, man har tross alt humor i alvorets stund – men da jeg så hva hun hadde fjerna fra kroppen min, skulle jeg nesten ønske jeg hadde ei peishylle å vise dem fram på. 

Makan til samling a’gitt! Og de som er avbildet er bare halvparten av det som lå inni blæra. Jeg har jo gått rundt som et levende steinras! Det er nesten rart det ikke har skrangla eller klirra litt når jeg har rørt på meg. 

Så mye skrot i en kropp, det må jo merkes nå som alt er borte? Jeg er spent på å finne ut av det, men først skal jeg ligge på sofan ei stund fremover og fundere over livets mysterier. 

Og så skal jeg være ekstra takknemlig for norsk helsevesen som antagelig er verdens beste, og for kona mi som pusler rundt meg som ei hønemor. 


xxx

Fru Pérez 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s