Gul Bugg og Ti i skuddet 

I sommer dukka en engang veldig kjær skatt, opp igjen. Under senga mi på hytta lå den gamle kassettspilleren jeg fikk av Bestemor en gang på tidlig åttitall. Skriblet på og dekorert med hvit tusj, og «Hip hop don’t stop» med store bokstaver. 

Jeg hadde vel ikke så veldig peiling på hiphop den gangen, men jeg hadde tydeligvis plukka opp et kult uttrykk. Og det jeg ikke hadde peiling på når det kom til musikken, tok jeg igjen i «kunsten». 

Jeg hadde en hang til å skrive og tegne på alt jeg eide, så det at kassettspilleren dukka opp med et annet utseende enn normalt, overrasket meg ikke. Det meste av mine eiendeler fra da jeg var ung har en eller flere «tagger» på seg. Dikt, mønster, farger, grafitti og «kule» ord. Skrivekløen har vært tilstede fra den dagen jeg lærte meg alfabetet.

Jeg husker jeg hørte på opptak av Ti i skuddet, Pet Shop Boys, Whitney Huston og Withesnake på denne spilleren. En salig blanding! Mange av sangtekstene klippa jeg ut av ukebladet Hjemmet, pugga til de satt klistra (play -pause – rew – play – pause – rew) og så skrev jeg dem ned med sirlig skjønnskrift og hengte dem på veggen over køyesenga. 

Kassettspilleren kompletterte angoragenseren jeg fant i skapet og et par gamle Romantikk som lå blant donaldbladene. 

Lukker jeg øyene kjenner jeg lukta av gul Bugg, varme svaberg og sommerferie.  

Det er heldigvis mer enn hop hop’ en som aldri stopper. 


xxx, 

Fru Pérez 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s