Friidrettsfølelser

Hvis det er noe jeg angrer på her i livet, så er det at jeg slutta med friidrett. Jeg var jo kjempeflink! Jeg løp 200 og 400 meter, var med på terrengløp og stafetter, hoppa høyde og lengde og drev med kulestøt. I mange år reiste hele familien rundt på stevner, og alle var med: mor, far, søster, bror, onkel, tante og søskenbarn. 

Jeg hadde prestasjonsangst herfra til månen og kan enda kjenne kloa i magen og den litt småkvalme følelsen når jeg ser Lerkendal stadion på TV. Eller kjenner lukta av en idrettsplass. Men selv om jeg holdt på å besvime av at jeg grua meg, så gleda jeg meg også. 

Konkurranseinnstinktet. At noe går kjapt og fort. Om å gjort å komme først i mål. Gleden ved å prestere. At noen heia på meg. Det gode klappet på skuldra etterpå. Se at noen var stolt av meg. Alt dette er triggere hos meg.

Når jeg løper gjennom skogen nå, har jeg god tid til å tenke på fordums stolthet og pallplasser, og det gir meg et ekstra dytt opp de hardeste bakkene. De gir meg lyst til å begynne med friidrett igjen, men så har jeg blitt så klok at jeg vet at akkurat det går over. Og da er det kanskje bedre å mimre over gamle bragder enn å begynne med noe som jeg likevel ikke greier fullføre. 

Da jeg var hjemme i Oppdal i påska, fant jeg noen medaljer. Kretsmester. Klubbmester. Tredjeplass i Sør-Trøndelag i kule. Andreplass på 200m gjennom 10 år (den rekorden er vel slått nå, men jeg kan sutte på den gamle karamellen likevel),  førsteplasser i terrengløpskaruseller, gull, sølv og bronse i stafetter. 

Og en fjerdeplass i slalåm for småpiker. 

Hurra for alt man har fått til! I dag løp jeg 4 km og persa på tida. Jeg tok fram en gammel gullmedalje og feira med havregrøt. 

God tirsdag der ute! 🙂 

xxx

Fru Perez 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s